Monday, September 3

Thanks untuk semuanya :')


Hi, hari ni terasa macam rindu la. Err rindu kamu, dia, awak, err rindu sumorangggg. Hihi :3 dan amni rindu perangai orang disekeliling amni. Siapa? Hehe. You. Yes you. Ehh, not you! That other guy. Yeahh, there he is ;D wink wink. Hai, awak si gendut. Lama tak nampak xP haha.

Tahu tak? Amni ni bukan ape, cuma lalalala~ malu la nak cakap. hihihi *gelak sopan tutup mulut* hihi. Amni cuma...  cuma... cuma... err.. haha amni cuma bosan! Mesti lah bosan. Nanti amni nak mengarut dengan siapa lagi? Grr gendut laaaa. So, disebabkan awak nak pergi dan jangka masa yang awak ambil tuu agak lama bagi saya, so saya dah amik keputusan tauu ;) wink wink. Saya nak elakkan diri dari awak. Awak jangan lah marah. 
Kite cuma.. cuma.. hmm.. sedih lah nanti kalau awak pergi dengan tiba-tiba. Awak tahu takkkkk, saya rinduu :3 rinduu sangat nak bercerita dengan awak. Teringat zaman kita whatsapp tuu. Awak suka sangat hantar voice record kat saya. Sampaikan saya pun fed up dengar suara awak tuu. Haha, tapiiii boleh buat saya tersenyum tauuu, hihi *maluu*. Hmm, awak awak.. Nantikann, bila awak dah pergi jauh, kite tinggal sorang dengan teddy bear kite >.< awak dah takleh tunggu saya tidur dah. Kalau malam2 saya dapat mimpi buruk, saya nak msg sape? Kalau awak, mesti awak call saya balik and pujuk saya sampai saya zzZZZ.. kannn? Paling tidak pun, awak hantar msg, tenangkan saya. Lolololo~ *macam mane awak boleh terjaga tengah malam haaaa? pdhal saya msg je pun -.- overrr haha*
Setiap pagi pukul 4 merupakan waktu yang palinggggggg. Ergghh, bingit telinga tahu tak? Tak cukup dengan msg berduyun-duyun, awak call saya berturut-turut. Awak tahu takk waktu-waktu macam tuu saya tengah mimpi indah tahu takkkkk? Haha, awak bangunkan saya sampai saya angkap phone call awak dah terus jawab macam ni "yeeee, dah bangun -.-" dan saya terus tekan reject. haha, disebabkan awak tahu perangai saya, awak akan call saya balik kan? sebab awak tahu saya sambung tido balik. huahuahua, bertuahkan? dapat kawan macam saya? hahaha. Selalunya lepas dah siap2, awak mesti cakap "jommmm!" dan jawapan saya setiap kali awak ajak g sek, saya jawab "belum solat subuh lagi laaaaa. hehe" lalu bermula lah tazkirah subuh saya. Ye, ye, saya dengar tazkirah awak. Haha. Kita selalu g sek sama-sama dalam pukul 6.15 or 6.30 macam tuu. Waktu2 macam tuu dah lah sejuk, gelap pulak tuu -__- tapiii, awak selalu ada dengan saya  hehe. Awak temankan saya berjalan dan yang saya selalu ingat setiap kali awak bg blazer awak utk saya pakai bila nampak saya sejukkk. Hehe. Then, awak ajar saya. Kadang-kadang awak baca buku dan saya? Sambung tido sampai 6.50, baru awak kejutkan saya balikkkk >.< haha saya terpaksa mengaku kat sini walaupun sblm ni takde sape tahu pasal ni. Saya maluuuuu ^^V hehehe.
Balik sekolah, awak terus msg saya =.=' tak faham betul la. at least, g lah mandi duluuuuuu! haha. Kadang-kadang awak ajak saya g sek balik waktu petang. Belajar~ Haha, kadang-kadang saya belajar tapi saya lebih prefer main-main. Haha, dan selalunya awak akan marah dan membebel macam ni "eiiiii, amniiiii. kite datang nak buat ape? belajar ke main? belajar kan? main2 pulak diaaa. cubit karang baru tau" hahahahah peduli pulak saya? awak selalu ejek saya kann? maksud saya, suka ajuk balik cakap saya. contohnya "eeeee" takpun, "sepak kangggggg" haha. 
bila malam selalunya awak ada tuisyen. tapi setiap kali awak tuisyen, hati saya jadi tak tenang bila tgk jam dan jam menunjukkan lagi 5 minit awak nak balik dr tuisyen. =='' tau tak sebab ape? Sebabbbbbb, awak asyikkkkkkk msg saye. Wey, gendut. Tak bosan ke msg saya memanjang? Saya pun dah takde topik nak sembang tau tak. Haha. The most awesome moment bila msg dengan awak ialahhhhhh waktu awak dah mamai! hahahahahah lawak gile! Jujur habis lah, braderrr. Hahaha. 
Seronok bila dapat ingat balik macam2. Saya ingat ni sebab saya tahu, lepas ni saya akan terasa kehilangan seorang sahabat baik lagi :'( 
Nanti kannnnnn, kalau awak takde, 
sape nak panggil saya dixdix? sape nak marah saya? sape nak panggil saya gendut? sape nak pujuk saya bila merajuk? sape nak kutuk saya depan2? sape nak dengar cerita mengarut saya? sape nak dengar saya perasan sendiri? sape nak teman saya bila dtg sek awal? sape nak ganti tempat teddy saya? sape nak tenangkan saya tiap kali saya dapat mimpi buruk? sape nak call saya bagai nak gegar rumah pagi2? sape nak risaukan pasal saya? sape nak kacau saya waktu saya boring? sape nak dengar saya nangis? sape nak bg blazer kat saya waktu sejuk? sape nak membebel kat saya? sape nak marah saya? sape nak bagi tazkirah subuh kat saya tiap pagi? sape yang nak bg kata semangat kat saya? sape yang nak stalk -.- result periksa saya sbb nak naik kan graf periksa saya? Siapa??? 
hmmmm, sesungguhnya, awak mmg sahabat yang baik. Kadang-kadang terasa bersalah nak buat2 lost contact dengan awak. Awak selalu cakap yang saya ni sahabat dunia akhirat awak. Dan awak selalu selitkan macam ni "amni lah sahabat dunia akhirat ****. dan **** nak amni faham ape maksud **** dengan sahabat dunia akhirat. amni kena selalu ada dengan ****. Actually ape yag kamu nak kite faham? Dari dulu sampai sekarang kite tak faham2 lagi. Hihi.
Btw, thanks a lot awak dah banyak bantu saya. Pertolongan yang awak pernah bagi kat saya, tak terhingga. Macam batch 3RK'11 :') saya sayang sangat sangat sangat kawan-kawan saya. Dan saya taknak berpisah dengan mana-mana sahabat saya :'/

thanks reading , byeee

Sunday, September 2

Penatttt

Assalamualaikum dan hai. Hihi
Hari ni takde midnight post or mornight post. Hari ni morning post. Ehhh macam ada susunan pulak ekk. Haha tengah malam td tak bangun sbb penat. Sekarang pukul 5 nak bersiap siap g sek. Tapi nak update blog dulu sekejap. Hihi.
Hmm tetiba miss the moment bila ada someone make a few miss call and sent a lot of message to me sbb nak bangun kan amni :') how kind he is. Hehe.

Err. Amni penat la sekarang ni. Hmm sejak dua menjak ni amni asyik ulang statement yang sama.

"Andai awak mengerti betapa peritnya apa yang saya tanggung sekarang. Andai awak memahami betapa peritnya menyembunyikan kesedihan dengan senyuman. Andai awak mengetahui betapa peritnya memendam air mata kesakitan dengan gelak tawa. Andai awak merasakan semua itu.. :') "

Amni betul betul tak tau kenapa. Waktu waktu penting macam ni juga la amni syasya dengan nana buat hal. Hmm bukan apa. Mungkin kami cuma takut kehilangan :')


thanks reading , byeee

Saturday, September 1

Mornight post, haha

Assalamualaikum dan hai semua.

Sekarang dah pukul 3.24pagi. Hehe. Tadi amni dah tidur dan dalam pukul 3 td amni terjaga. Kononnya nak terus update blog. Tapi tetiba masuk twitter. Tgk sumorang dah tido. So amni penuhkan TL dengan nama amnibunny tuu. Haha. Kepada follower saya, maafkan saya sbb penuhkan TL anda ye. Haha.

Btw nak cerita kisah hari ni...

Hari ni sabtu. Macam yang dirancang-rancangkan amni dengan syasya nak g library sekali dengan paah. Tapi paah last minute cancel sbb nak tolong opah su dia masak untuk open house. Tktahu la macam mane, amni dgn syasya pun macam nak cancel sbb time tuu takde transport. Waktu tuu dah serba salah gila. Mana tknya. Banyak kali amni buat syasya macam ni. Lgpun amni mmg nak sgt g library. Dah lama tak g library. Hihi. Serba salah kot time tuu.  Akhirnya mama call. Mama kata siap cepat nanti ayah hantar. Yippie suka sangat! Hihi. Bila ayah dah ambil tuu,  mama pun ade. Ohh haha nak keluar la tuu. Amni pun call syasya tanya dia kat mana. Rupanya dia g makan kenduri. Si kena tunggu la sekejap. Hihi. Nana pulak mula mula nak ikut. Tapi dia kena g kenduri. Hahah!

Kitorang sampai library je,  wuuu rajinn. Haha. Sejam lepas tuu, haha hancussss. Haha syasya dengar lagu kuat kuat ohh. Sampaikan amni yang tengah dengar lagu ni pun boleh dengar lagu apa yang dia pasang. Haha kuat gila. Pehtuu bila dia sembang dengan amni, dia tak decrease kan lansung volume dia. Sembang kuat gila sampai sumorang tgk amni. Bukan tengok dia. Hahaha lawak gila. Pehtuu amni rasa lapar. Mana taknya. Amni tak makan pape lagi. Syasya dah makan kenduri haha. Then ajak syasya g beli makanan. Bila turun je, tengok kantin dia tutup grr -.-' haha amni pun ajak syasya g mahkamah syariah punya kantin. Err rupanya tutup jugak! Haha hampeh betul. Haha. Then syasya riso amni gastrik, dia pun ajak amni cari makanan. Haha bila pikir balik, lawak gila. Berani betul kitorang lintas jalanraya besar tu dengan pakai baju kurungnya. Haha. G beli maggie makan maggie. Sadess je.bunyi. Haha. Sebelum tuu ingat nak mcd. Pehtu syasya suruh amni msg conan tanya kat area sini mane ada mcd. Hihi kitorang bukan tau sangat jalan kat sini. Tapi amni malu nak tanya. Haha so tuu yang dapat maggie je. Haha. Kitorang makan maggie kat padang ipoh. Sambil sembang dan berangan angan. Hihi bestttt haha.

Habis je makan, kitorang g library.balik. Dalam perjalanan tuu tetibe syasya cakap kat amni "weh, kimi la!" haha amni pun tgk. Erk mane ade. Pehtu syasya iye kan jugak. Katanya dia kenal sangat gaya dia bawa moto. Haha actually amni nampak ada dua orang pakai baju hitam naik motor merah. Sorang pakai helmet putih and sorang lagi pakai helmet hitam. Haha. Tapi tak nampak gaya sesape pun. Nampak macam mat rempit pun ada. Bawa motor gilo laju -.- haha. Syasya suruh la amni tanya. Erk bila dah jawab, eee betul la tu dia! Haha

Tahu tak ape amni rasa? Haha gerammmmm! Haha menyesal gila tak tanya memula td dia kat mana. Padahal syasya dah suruh. Haha. Dan... Guess what? Dia tanya, nape tak gtau nak mcd? Dia boleh belikan memandangkan dia dgn mcd bagai isi dgn kulit. Haha. Err tak dgr tak dgr. Wekkkk! Tau tak menyesal TT.TT haha gendut la.

Lepas dah g library balik, kitorang sambung buat hw. Syasya sambil tu msg sepupu dia. And me, buat kerja kursus akaun tu. Hehe sambil tu online la. Haha. Tp takde online sgt pun. Haha. Dalam pukul 5.30 kitorang balik. Syasya balik dgn ayah dia. Hewhew amni pun ayah yang ambil. Lepas balik library, amni terus g kdai bru tolong mama kemas. Pukul 9 bru balik. Mandi2 and keluar balik utk makan. Balik dr makan malam, tgk drama jap. Haha dan tidurrr! Sume penat. Haha. Twitter pula sunyi je. Selalunya ada kimah. Tapi malam ni dia penat la tu catering pagi td. Umi pula taktau la dia busy ape hari ni. Haha kawan-kawan amni punya jadual mmg full mcm retis. So, pape hal sila buat appt dulu tau! Hahaha.

Ehh kejap je masa berjalan. Dah pukul 4.14 pg. Hehe. Nak tidur balik la. Good mornight. Haha.

P/s: "saya betul betul terasa dengan ape yang dah jadi tau tak? Sekarang ni awak nampak tak perbezaan saya dan budak tu di mata dia. Awak tahu tak, berapa tahun saya pendam perasaan ni. Walau banyak kali mcm mana pun saya memberontak, awak tetap tak faham ape yang saya rasakan? Hm awak tahu tak apa yang saya teringin sangat dr dulu? Saya teringin sangat sumorang rasa beban apa yang saya tanggung. Seminit pun jadilah. Awak tau tak, saya tak dapat bayangkan apa perasaan saya bila dapat lepaskan beban yang sarat dikepala ni. Ya Allah, leganya jika hambamu ini dapat merasakan hilang beban yang dah terkubur ini :') Hm. Tolongla, saya merayu. Jangan tambahkan beban lagi. Saya tak sanggup nak tersenyum semata-mata nak menutup perasaan yang saya lalui ni :'( mungkin orang nampak saya happy, selalu sembang, selalu gelak. Tapi, disebalik gelak tawa tu tersimpan berjuta keperitan dan air mata terpendam. Andai awak dapat memahami :'/ "


thanks reading , byeee