Friday, July 27

Malam berbuka puasa ♥

The awesome moment :') 

Hihi, gambo due keping je yang sempat upload. Yang lain tuu kena minta kebenaran dr abg2 macho dengan kakak2 cun ni. Haha. Gambo yang lain tuu comel2 dan sweet2 belaka. Haha.
Btw, malam semalam sangat seronok  

thanks reading , byeee

Thursday, July 26

Hehe, happy semacam tajuk tu. Of course lah happy!
Usaha semalam tak sia-sia ouh. Semua yang bagi kerjasama, amatlah dihargai. Amni sayangggggggggg semua  Hee~ Ape yang Amni hilang, Alhamdulillah dapat balik. Waktu cikgu Nik Hamri bagi balik benda yang hilang tuu, Amni rasa " Alahai cikgu~ Cikgu lah hero saya " Haha.Btw, terima kasih sgt sgt sgt sgt, utk kawan2 and senior 5Sc yang dah tolong Amni. Lalala, Amni seronokkk nii >< Jom, nanti Amni belanja. Nak tak nak tak? Haha yeayy yeayyy.
Balik rumah, buat muka bangga. Kikiki, dalam muka bangga tuu, sbnrnye sblm balik sekolah dah jenuh kena bebel. Dengan cikgu, nana, kawan2 4Sc, dgn Senior2 5Sc. Haha, yelaaaaaaaaaaa esok Amni tak bawa duit dah. Amni bawa 5kupang je nak belanja ya? Hahaha, Amni dapat duit balikkkkkkkk >.< Hehe

Tapiiii kan, satu je mcm tak best. Amni tgh happy. Kalau boleh nak semua pun happy juga. Tapi, apakan daya. Dah takdir. Actually semalam ada 3 benda yang tak seronok didengar dah jd. Hm, takpe la. Kita saba2 tempuh dugaan ni okey? Utk Senior2 5Sc, kitorg yang dr 4Sc ni pun tumpang sedih dgn apa yang dah jadi. kita sama2 doakan dia cepat sembuh ye? Sedih dan tragis sgt cerita tu :|
Lastlyyyyyy, abang2 yang macho tuuuuuuu. Kitorang dah tau dulu sblm korang ehhhhh? Korang ni mngade2 nak marah2 kitorg nape nye? Tau tak takut? Tetibe datang kelas, tanya dengan suara tinggi +.+' Nasib baik yang lg sorang tuu pandai ubah topik. Heee~ sian Nana yang kena sensorang. Hah, td waktu balik sek pulak, yang lg sorang mcm marah Nana. Eiii, ape lah korang ni. Dah la lambat tau, pehtu nak marah2. Takde sape nak pasang telinga dgr ape yang kome sembang ye. Haha ngade2 le kome.

Btw, ini malam berbuka di sekolah ^^V. Abg2 macho, Amni dgn Nana mogok taknak amik gambo kome sbb kome dah marah kitorang. Wekkkkkkkk xP hhaa
thanks reading , byeee

Wednesday, July 25

25th July 2012...

Hai :|
Hari ni tersangatlah tak happy. Semuanya berlaku serentak. Hm, sedih betul hari ni.
Part yg paling sedih, amni hilang duit. Ya Allah. Time tu rasa mcm tak percaye je. Waktu tu juga la teringat semua nasihat kawan2 yg selalu diorg bebel2 kan tu :/
"amni wallet tu jangan letak merata2. Bahaya la"
"amni, jangan bawa duit byk2. Nanti kena curi"
Ah,ni la ayat yg selalu dpt dr kawan2. Wuaaa. Sades! Bila dah jadi mcm ni, bru la nak menyesal ape semua. Hm.
Btw, thanks to senior 5Sc2012 sbb dah tolong amni buat spotcheck eventhought at last kita cuma dapat duit syiling je :'( amni minta maaf ye sebab kacau kelas sejarah akak2 n abg2 sekalian. Terharu betul.
Senior semua dah buat yang terbaik. Oh, tak lupa juga pada sherlock holmes iaitu Umarul dgn Syameer. Kalau tak sbb korang ada cable lain, mesti kita tak dpt apa2 klu. Thanks tau :')
Terharu betul bila jadi mcm ni, amni tgk kawan2 semua ada dgn amni. Bg kata-kata smgt, suruh amni bersabar, and yakinkan amni yg amni akan dpt balik duit2 tu.
Amni dapat 50 balik pun, jadi la. Hm. Amni nak minta keje, tp kena sound dgn Conan n Umarul.
Thanks a lot to senior 5Sc2012 :')
Kak Syamira, Kak Aimi, Kak Wan, Kak Nana, Kimi, Boy, Busu, Paan, Raja, Mail.
Thanks juga utk kawan2 yg membantu dan bg kata semangat :'D
Umarul, Syameer, 4Sc2012, Fareman.

Terima kasih 

thanks reading , byeee

Monday, July 23

Happy birthday, Nurul Izatul Liana ♥

Hari ni, birthday Nana. So,

Happy Birthday, Nana ♥
Semoga panjang umur dan murah rezeki. Chill selalu eh. Lupekan je la masalah lama-lama tu. Buka buku baru sempena kenaikan umur hang ni kekeke.
Cey, esok mesti Hattori kasi surprise kat hang. Hew hew. Amacam birthday bulan puasa? Ada seronok ka? Hahaha.
Hoyeah! Terima kasih dah jadi sahabat saya yg superb ye! Haha hang je la tempat aku mengadu apa2. Seronok, sedih, meraung, mengantuk, berjalan sama2. Hehe. Terima kasih sebab selalu dgr celoteh aku kadang2 sampai tengah malam. Terima kasih juga sebab selalu teman aku waktu aku termenangis or pape je la tak kira waktu. Haha. Mata masuk habuk tgh malam same2 sambil merajuk2 sbb tunggu tetttt. Haha. Pehtu mengarut ape benda ntah tgh malam. Bila ingat balik kan, ei mcm org gile la kite ni haha. Mengalahkan budak2 taukkk? Hahaha tapi omeyy ah hang mengomel ♥ kekeke. 
Nana, hope awak happy ye. Happy disamping family, kawan dan juge yg tersayang ♥ hewhew

Pesanan terakhir
// hadiah hari jadi awak pegi tuntut dekat conan awak. Hahaha. Sory saya tak sempat g cari lg T.T hehe



thanks reading , byeee

Saturday, July 21

22th July :')

Hm, terjaga tengah malam. Sedih. Taktau nak kata macam mane. Amni terjaga sebab amni mimpi ada someone msg amni and nak bgtau amni satu benda penting. Then taktau mcm mane, terjaga dr tidur and terus capai phone.
Msg pertama - dr conan. Pesanan utk amni dix dix katanya. Hewhew tak pape la. Sepak kang. Haha.
Msg kedua - syasya. Msg touching pula tu. Ate, tgh mlm msg touching2, aku pun tak faham ape.
Third - msg kazuha. Haha topik? Mcm2 topik ada dlm msg kitorg. Hehe.
Okay, msg keempat ni agak sades :( why why why! Nape awak msg saya mcm tu? Wuu wuu. Awak tau tak, sedih! Waktu diary saya hilang juga la awak nak ckp pasal tu. Tgk, skrg saya sedih sape nak pujuk? Hewhew.

Btw, shinichi. Saya takkan lupa awak la. Awak kawan baik saya. Awak kan selalu up to date pasal saya kat sini. Haha. Awak jangan risau la, takde maknenya nak melupakan kawan baik sendiri.
Awak tau tak, ptg td saya pun terindu dekat awak. Saya tak tau mcm mane, saya buka semua wall post kite. Haha lawak, tapi comel pun ada. Nak tergelak bila saya bace cara tulisan kite dulu. Budget up to date la kite ni kan? Kekeke. Skrg, dua2 dah tak tulis mcm tu dah. Haha.
Msg awak pukul 12 tu saya tak dpt reply sbb saya tertidur dah. Ni pun, saya bru terjaga. Nanti saya reply ye :') saya tak boleh reply skrg sbb saya still rasa kesedihan tu lg. *ewahh* hehe. And nanti saya akan sampai kan salam awak kat kawan2 saya dan conan kembar awak tu ye ♥

Conan, awak masih sudi nak jd sahabat baik saya kan? Ataupun, awak nak ulang balik peristiwa 22 July? :') terima kasih ye. Selama ni saya pun dah byk susahkan awak. Awak selalu teman, ajar, nasihatkan saya. Tak kira waktu, awak selalu ada bila saya perlukan. Walaupun kadang2 tu takde -,- haha. Terima kasih juga sbb selalu dgr masalah saya, selalu dgr saya perasan n puji diri sendiri, kekeke. Selalu pujuk bila saya merajuk, selalu bg support bila saya drop, selalu ejek saya bila saya geram. Yg paling penting, selalu sabar dengan kerenah saya yg tak tentu arah dan kadang2 sedikit dix dix. Haha. Thanks tau, Conan dix dix ♥ :')


thanks reading , byeee

Friday, July 20

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak ♥

Hai, hihi. Hari ni saya buat 2 post. Hehe, byk benda yg nak diceritakan. Al-maklumlah. Diary kite dah hilang :'( kite hilang tempat mengadu. Wuaaa sedihnya. :'O
Btw, esok puasa! Hewhew :3 seronoknya. Excited betul bila masuk bulan Ramadhan ni. Hehe. T-shirt akan ditinggalkan. Hanya baju kurung dan jubah sahaja yang akan dipakai. Weee~ seronoknya! Hehe. T-shirt pakai hari ahad sahaja. Hm, tapi satu je yg tak best kalau pakai baju kurung hari-hari. Nanti kena gosok baju! Haha nak mengabokan malehnya. Haha.
Nanti waktu ptg mesti best. Hehe. Bazaar Ramadhan syiok whoa. Haha. Eh, terindu pula kat abg yg jual air tahun lepas. Abg tu macho weh. Haha. Disebabkan abg yg macho tu la Amni dok ulang alik beli air kat dia tiap-tiap hari. Huahuahua xD. Waktu malam pula, yang best nya apa lg kalau bukan solat terawih! Hehe. Seronok g solat terawih, jalan kaki dalam gelap. Kekeke, adventure gila. Hahaha. Malam ni tak sempat nak pegi. Esok baru pegi. Ah, tak sabarnya! Haha. Tapiiiii, satu benda yg tak suka bila pegi terawih sensorang :( tiap-tiap tahun, budak laki yg lepak kat padang tu selalu baling mercun kat Amni. Hampeh betul =,=" pehtu gelakkan org. Alaaa, kalau boleh tahun ni taknak la kena baling dgn mercun lg. Amni takut la :'/ hahah.
Ehemm ehemm sbnrnya byk lg benda nak cite. Tapi :( cite kat blog tak best. Lama tak cite dlm diary. Rindu diary la :'( eeei. Nak cite dlm diary.
Haaaa, baru teringat! Hehe. Dgr cerita Conan dgn Hattori nak bg duit raya kalau dapat puasa penuh. Kekeke. Jangan terkejut la kalau tahun ni Amni pose penuh. Hahaha maleh nak bangga la. Haha. Nanti kalau Amni dpt duit raya, boleh la Amni share dgn Kazuha. Hahaha.

//Conan, Hattori, sila ambil perhatian ye? Selasa depan birthday Kazuha! Haha. Ingat tau! Hehe. Conan, apa kata kalau awak beli hadiah. Lepas tu, awak tulis from Amni. Kan bagus. Kekeke :3


thanks reading , byeee

Saat itu sangat bermakna ♥

Hai, semua. Hihi.
Semalam marah, hari ni kurang sikit marah tu. Hehe.
♥ ♥ 
Hai, Kazuha. Awak mesti happy kan? Kekeke, ngaku je la! Haha. Terima kasih tau sebab awak, Hattori dan Conan dah tolong saya buat kerja yang ustazah bagi tu. Haha kerja kita memang sia-sia gila kan? Kalau saya sorang buat kerja tu tadi, confirm dah naik angin. Mcm awak juga la! Hahaha. Kalau tak sebabkan Conan dan Hattori yang tlg buat kerja tu, dan tlg sabarkan kita, dah lama saya rembat komputer tu. Kekeke.
♥ ♥ ♥
Conan, terima kasih ya! Sbb tolong saya. Ehemm ehemm. Esok awak kena tolong lipatkan pula tau! Haha. Err, kalau saya kena marah, saya akan pastikan awak kena marah juga tau! Sbb awak ada kata 'takpe, kite tipu utk kebaikan.' itu ayat awak ye, conan! Haha. Eh, mcd awak ada dekat saya ni. Taknak ke? Haha. Maafkan saya kalau menyusahkan awak, maafkan saya kalau buat minyak motor awak habis. Hewhew :3
Opss, lupa pula. Saya taknak cakap dgn awak. Nanokk nanokkk! Haha 7 hari lagi, Conan. Kekeke.
♥ ♥ ♥
Hattori, terima kasih juga sebab datang dan tolong tadi ya! Haha walaupun byk condemn saya pasal copy, paste dan drag tu, eeei sabo je la haha. Okay foineee. Saya tak hebat mcm awak dan kazuha awak tu. Haha. Ate, proffesional katakan. Kekeke. Terima kasih juga la sebab dah teman kan kazuha kesayangan saya belajar, menaip, dan pegi pasar malam. Haha. Patut ler kazuha sayang. Ngeh ngeh ngeh :3
♥ ♥ ♥
Kazuha, kite tgh merajuk kan? Kite taknak ckp dgn diorg kan? Diorang ni jahat, kan kan kan? Haha, walaupun kadang-kadang tu baik la juga sikit-sikit. Tapi diorang ni tetap jahat. Kannnnnnn? Haha.

// thanks semua ♥ sbb dah tolong buat kerja tu walaupun akhirnya hasil kerja tu sangat cemerlang -,- kan. Haha. Takpe, practise make perfect bak kata Conan. Ini la kenangan zaman persekolahan utk tahun yg terakhir. Kan? :')


thanks reading , byeee

Wednesday, July 18

Ah, bencinya. Kenapa la hari ni 19 July? Hm, lagi 3 hari je lagi. Eei tak suka la. Eh, tau tak. Dekat Nana ada satu surat 22 July 2011. Surat Shinichi tahun lepas. Bila baca balik surat tu, memang gelak ngekek2. Tapi, bila pikir balik. Mcm sedih pun ada. Wuu wuu T.T haha takpe. Kisah lama jangan diingat lagi. Nana kata nak bg Conan bce surat tu. Jangan Nana! Malu aku! Haha tu surat zaman aku kolot dulu la! Kekeke.
Aaa Nana. Tolong la aku. Aku sedih ni :( Hang sorang je tau pasal msg baru tu. Aku tak nak forward msg tu dekat orang lain dah. Sbb aku anggap tu msg terakhir antara aku dgn numb yg kacau aku tu. Wuu wuu, sedihnya.

//kepada numb yg tak dikenali : aku dah buat ape yang kau suruh. Kau tau tak, aku sedih bila hilang sorang sahabat baik aku yg selalu ambil berat pasal aku, yg selalu dgr celoteh aku, yg pujuk aku bila aku merajuk! Wey, teruknya kau ni. Aku berkawan pun salah. Aku mengalah tu pun sbb aku rimas kau msg2 aku mlm2 buta. Kalau tak, podahhh! Memang tak la! 
Eeeeei. Benci benci benci t[-,-]t


thanks reading , byeee

Oh, sweater! ♥

Haha apentah post pasal sweater. Tak menarik lansung. Haha tapi sweater tu special dan membuatkan Amni seronok nak post pasal sweater. Huahua.
Ape la yang hebatnya sweater tu sampai buatkan Amni tak merajuk dah. Haha tertanya-tanya. Wee~
Bila ingat sweater tu, rasa mcm... Aaa heaven. Kekeke. Eeei, apesal ni? Tetibe je. Haiyak! Haha mane boleh ckp pasal sweater ni. Nanti ada org kelam nak bangga-bangga ada sweater tu! Haha. Elehh Amni pun ada sweater la. Satu almari Amni kumpul. Haha. Wekkkk! Nanokkkk punnnn xP

*padahal dalam hati terloncat2 nak sweater tu. Haha*


thanks reading , byeee

Tuesday, July 17

Amni tak tau nak buat post title ni apa. Hm, tak payah nak title title sangat la. Paneh o. Err =,=
Eeei benci benci benci tau tak! Eeei geram geram geram! Rasa mcm nak rembat orang laju-laju je. Eeei tak suke tak suke >,<''
Tau tak, kadang-kadang ape yang kamu buat tu, buat amni terasa hati. Aahhh, kamu bukan peduli pun kan? Suka hati kamu la. Tak paksa pun kamu tau.
Cukup la. Amni maleh nak ckp pape dah. Buat je la ape yg kamu suka ye ;)
Eeei rasa mcm nak tumbuk org gune octopus je! Rasa mcm nak jelir lidah kat org je. Wekkkk :P

// jangan ckp dgn Amni dah. Merajuk 4 bulan :P wekkkkk.


thanks reading , byeee

Monday, July 9

Jangan biarkan ia berulang lagi :'(

Hai ;)
Cepat betul masa berlalu. Dah bulan 7 dah. Dah nak puasa dah pun. Bulan 7 ni, banyak peristiwa. Birthday adik, ayah, nana, speaker, qibah, dayana, sue, nabilah. Hewhew. Ramai betul. Aku pun, ada tarikh keramat dalam bulan July ni.
22 July. Hewhew sama dgn birthday Dayana and Naqibah.
Kisah yang penuh tragis, aku takkan lupa dan yang paling aku terkejut, Shinichi pun ingat tarikh ni. Shinichi, Amni tak sangka sebab kebanyakan benda berkaitan Amni, Shinichi still ingat. Terima kasih, Amni hargai itu :')
Shinichi, Amni terharu bila Shinichi selalu tanya khabar Amni. Hihi. Terharu juga bila Shinichi bg Amni lagu 'Tuhan, jagakan dia'. Shinichi, Amni kat sini okay je tau. Takyah risau. Kat sini Amni ada kawan-kawan yang baik hati ;) Oh ya! Tak lupa juga kembar Shinichi tu, Conan Edogawa. Hehe. Dia selalu jaga Amni kat sini. Dia baik tau! Hari-hari dia jadi peneman Amni, dia jadi abg yang baik, sahabat yang setia, dan jadi atuk yang berjaya. Haha. Dia suka marah Amni mcm ni 'eeeii, Amni ni kan. Nak kena ni' haha lebih kurang mcm tu la.
Shinichi, dia sangat baik mcm Shinichi, Jangan risau. Dia kan kembar Shinichi ;)
Shinichi, 22 July tu makin dekat dan menghantui kita kan? Amni harap sangat perkara tu tak berulang lagi :( Amni taknak kehilangan sape-sape dah. Amni taknak sedih dah.
Shinichi, kalau Conan buat Amni, sila marah dia. Tau tau tau. Hehe. Tapi, rasanya dia tak berani kot. Amni merajuk setahun dgn korang kalau buat jahat dengan Amni! Haha.
Shinichi dan Conan, Amni budak baikkan? Hewhew :3 Terima kasih dah banyak bantu Amni terutamanya Conan Edogawa! Dia guru muda Addmath Amni! Haha.
Apa pun, 22 July perlu diharungi juga. Shinichi, sila jangan ingatkan Amni hari tersebut.

Sayang ♥ ,
Haibara Ai - Amni yang baik! Hihi.



thanks reading , byeee

Saturday, July 7

Korang, aku rindu ni :'(

Ama, Iqa, Meera, Puput, Senah.
Aku rindu korang ni. Seriously! Aku tgh ada masalah kat sini. Dulu, kalau korang ada mesti aku share dgn korang.
Weh, puasa dah nak dekat. Balik la wey. Aku rindu ni. Aaaa korang buat aku rasa nak nangis la. Wuu wuu.
Ama, tiap kali aku rindu hang, aku bace msg tgh malam yang hang hantar kat aku panjang lebar tu :'(

" Amni , dah tid0 ke? Ak rindu 3rk. B0leh x ak nk patah blik mase. Ak xnk dpt 8a , ak xnk isi b0rg mrsm. Ak nk dd0k dgn k0rg. Ak nk f0rever dgn k0rg. Ak rase k0s0ng. K0rg mst tgh sr0n0k2 bile ak tgh susah. Agknye k0rg engt x kt aku. Ak ase x best bile ak pk k0rg tgh sr0n0k2 xd aku. Ak rindu nk jd bdk kementrian. Ak rindu nk pkai kasut kanvas. Rindu nk pkai bju pengawas. Rindu blazer pengawas. Rindu tecer shikin , tecer r0snah , tecer nik. Ak rindu nk jln balik ngn k0 , kimah sume. Rindu nk mkn fishball ngn kuetiaw kantin. Ak rindu nk pkai bju pj jati , ak rindu hjh lijah , ak rindu mcp. Kt sane ak xd sape. Ak ad iqa jew. K0rg ad sume. Yg plg ak rindu drama. Ak xtaw bile ak nk st0p nangeh psl k0rg. Amni , ak rindu sume yg ak penah ade dlu. "

Ama, hang buat aku punya mata masuk habuk tiap kali bce msg ni. Ama, kitorang rindu gila kat korang :( balik la cpt. Nak puasa and beraya dgn korang. Rindu nak buat perangai dgn korang. Orang kat sini tak faham kite kan? Aku sayang batch kite 3RK'11 :')



thanks reading , byeee

Thursday, July 5

A little bit... Lalala~

Hai, hehe.
Hari ni aku rasa kesian sikit. Hehe. Aku tengok monsters kesayangan Nana patah hati. Ate, sumenye patah hati. Ngapenye, yong? Haha sabar je lah, weh. Dah dugaan. Jadikan la sebagai pengajaran.
Ehh, korang dah kena mcm tu, jangan buat mcm tu kat org lain tau! Takkan korang nak sume orang sakit hati mcm mane korg sakit hati? Tak adil lansung utk org yang tak bersalah.
Btw, dulu aku rasa korang yg bg nasihat kat orang supaya tak terlalu mengejar 'cinta'. Erk.
Korang tau ke maksud 'cinta' yang sebenar? Kalau setakat google maksud cinta, rentikan la. Lupakan je la. Korang tau ke mcm mana rasa 'patah hati' yang sbnar.
Adoiyai, kecoh la. Baru couple takat sebulan dua, bila break kata tak leh hidup tanpa 'dia' disisi la, setiap perkara yg buat, teringat kat dia la. Padahal seminggu lepas tu dah minat orang lain. Deyyy, pigidah! Haha.
Wehh, kite sume ni still budak sekolah okayy. Haha lagi2 yg bawah umur 15 tu. Weyy chill lah weh. Kalau dah jodoh tu, tak ke mane lah weh. Tak sabo beno nak kawen. Haha. Nonsense!

#tetibe teringat kat double M. Double M, lain kali jangan buat lg dah tau. Tgk, skrg dah terkena. Hewhew :3


thanks reading , byeee

Tuesday, July 3

Sedih, Risau, Takut, Marah, semua adaaaaaaaaa



Hai, semua. Hari ni hari yang agak suram la. Wuu wuu. Kenapa sejak dua menjak ni, aku macam 'diekori' erk. Risau pun ada, sebab aku selalu jalan sensorang. Lalala~ Tapi peduli apa kan, sebab takde sape peduli aku punnnnnn. Hihi. Alaaaa, kalau kena culik tu, boleh cari lagi. Tapi, kalau dah naik motor speed, bawak melulu, lagi bahaya kan? Benda melibatkan nyawa, dibuat main-main. 
Cuba lah jangan bagi orang risau. Cuba sayang sikit nyawa tuu. Ish ish ish, sekarang dah lah banyak xcident. Hati-hati la, tak payah nak mengelamun sangat la kalau tengah bawa motor tuu. Dah lah bawa laju. mengelamun pulak tuu. Eeeeee! Tah pape laaaaa. 

# keliru dengan keadaan, aku dalam proses untuk belajar mengalah dengan AN. AN, harap sabar ye. Amni akan tetap mengalah dengan AN. Mungkin perlukan masa. Anyone? Please help me! :'(

thanks reading , byeee