Monday, September 3

Thanks untuk semuanya :')


Hi, hari ni terasa macam rindu la. Err rindu kamu, dia, awak, err rindu sumorangggg. Hihi :3 dan amni rindu perangai orang disekeliling amni. Siapa? Hehe. You. Yes you. Ehh, not you! That other guy. Yeahh, there he is ;D wink wink. Hai, awak si gendut. Lama tak nampak xP haha.

Tahu tak? Amni ni bukan ape, cuma lalalala~ malu la nak cakap. hihihi *gelak sopan tutup mulut* hihi. Amni cuma...  cuma... cuma... err.. haha amni cuma bosan! Mesti lah bosan. Nanti amni nak mengarut dengan siapa lagi? Grr gendut laaaa. So, disebabkan awak nak pergi dan jangka masa yang awak ambil tuu agak lama bagi saya, so saya dah amik keputusan tauu ;) wink wink. Saya nak elakkan diri dari awak. Awak jangan lah marah. 
Kite cuma.. cuma.. hmm.. sedih lah nanti kalau awak pergi dengan tiba-tiba. Awak tahu takkkkk, saya rinduu :3 rinduu sangat nak bercerita dengan awak. Teringat zaman kita whatsapp tuu. Awak suka sangat hantar voice record kat saya. Sampaikan saya pun fed up dengar suara awak tuu. Haha, tapiiii boleh buat saya tersenyum tauuu, hihi *maluu*. Hmm, awak awak.. Nantikann, bila awak dah pergi jauh, kite tinggal sorang dengan teddy bear kite >.< awak dah takleh tunggu saya tidur dah. Kalau malam2 saya dapat mimpi buruk, saya nak msg sape? Kalau awak, mesti awak call saya balik and pujuk saya sampai saya zzZZZ.. kannn? Paling tidak pun, awak hantar msg, tenangkan saya. Lolololo~ *macam mane awak boleh terjaga tengah malam haaaa? pdhal saya msg je pun -.- overrr haha*
Setiap pagi pukul 4 merupakan waktu yang palinggggggg. Ergghh, bingit telinga tahu tak? Tak cukup dengan msg berduyun-duyun, awak call saya berturut-turut. Awak tahu takk waktu-waktu macam tuu saya tengah mimpi indah tahu takkkkk? Haha, awak bangunkan saya sampai saya angkap phone call awak dah terus jawab macam ni "yeeee, dah bangun -.-" dan saya terus tekan reject. haha, disebabkan awak tahu perangai saya, awak akan call saya balik kan? sebab awak tahu saya sambung tido balik. huahuahua, bertuahkan? dapat kawan macam saya? hahaha. Selalunya lepas dah siap2, awak mesti cakap "jommmm!" dan jawapan saya setiap kali awak ajak g sek, saya jawab "belum solat subuh lagi laaaaa. hehe" lalu bermula lah tazkirah subuh saya. Ye, ye, saya dengar tazkirah awak. Haha. Kita selalu g sek sama-sama dalam pukul 6.15 or 6.30 macam tuu. Waktu2 macam tuu dah lah sejuk, gelap pulak tuu -__- tapiii, awak selalu ada dengan saya  hehe. Awak temankan saya berjalan dan yang saya selalu ingat setiap kali awak bg blazer awak utk saya pakai bila nampak saya sejukkk. Hehe. Then, awak ajar saya. Kadang-kadang awak baca buku dan saya? Sambung tido sampai 6.50, baru awak kejutkan saya balikkkk >.< haha saya terpaksa mengaku kat sini walaupun sblm ni takde sape tahu pasal ni. Saya maluuuuu ^^V hehehe.
Balik sekolah, awak terus msg saya =.=' tak faham betul la. at least, g lah mandi duluuuuuu! haha. Kadang-kadang awak ajak saya g sek balik waktu petang. Belajar~ Haha, kadang-kadang saya belajar tapi saya lebih prefer main-main. Haha, dan selalunya awak akan marah dan membebel macam ni "eiiiii, amniiiii. kite datang nak buat ape? belajar ke main? belajar kan? main2 pulak diaaa. cubit karang baru tau" hahahahah peduli pulak saya? awak selalu ejek saya kann? maksud saya, suka ajuk balik cakap saya. contohnya "eeeee" takpun, "sepak kangggggg" haha. 
bila malam selalunya awak ada tuisyen. tapi setiap kali awak tuisyen, hati saya jadi tak tenang bila tgk jam dan jam menunjukkan lagi 5 minit awak nak balik dr tuisyen. =='' tau tak sebab ape? Sebabbbbbb, awak asyikkkkkkk msg saye. Wey, gendut. Tak bosan ke msg saya memanjang? Saya pun dah takde topik nak sembang tau tak. Haha. The most awesome moment bila msg dengan awak ialahhhhhh waktu awak dah mamai! hahahahahah lawak gile! Jujur habis lah, braderrr. Hahaha. 
Seronok bila dapat ingat balik macam2. Saya ingat ni sebab saya tahu, lepas ni saya akan terasa kehilangan seorang sahabat baik lagi :'( 
Nanti kannnnnn, kalau awak takde, 
sape nak panggil saya dixdix? sape nak marah saya? sape nak panggil saya gendut? sape nak pujuk saya bila merajuk? sape nak kutuk saya depan2? sape nak dengar cerita mengarut saya? sape nak dengar saya perasan sendiri? sape nak teman saya bila dtg sek awal? sape nak ganti tempat teddy saya? sape nak tenangkan saya tiap kali saya dapat mimpi buruk? sape nak call saya bagai nak gegar rumah pagi2? sape nak risaukan pasal saya? sape nak kacau saya waktu saya boring? sape nak dengar saya nangis? sape nak bg blazer kat saya waktu sejuk? sape nak membebel kat saya? sape nak marah saya? sape nak bagi tazkirah subuh kat saya tiap pagi? sape yang nak bg kata semangat kat saya? sape yang nak stalk -.- result periksa saya sbb nak naik kan graf periksa saya? Siapa??? 
hmmmm, sesungguhnya, awak mmg sahabat yang baik. Kadang-kadang terasa bersalah nak buat2 lost contact dengan awak. Awak selalu cakap yang saya ni sahabat dunia akhirat awak. Dan awak selalu selitkan macam ni "amni lah sahabat dunia akhirat ****. dan **** nak amni faham ape maksud **** dengan sahabat dunia akhirat. amni kena selalu ada dengan ****. Actually ape yag kamu nak kite faham? Dari dulu sampai sekarang kite tak faham2 lagi. Hihi.
Btw, thanks a lot awak dah banyak bantu saya. Pertolongan yang awak pernah bagi kat saya, tak terhingga. Macam batch 3RK'11 :') saya sayang sangat sangat sangat kawan-kawan saya. Dan saya taknak berpisah dengan mana-mana sahabat saya :'/

thanks reading , byeee

Sunday, September 2

Penatttt

Assalamualaikum dan hai. Hihi
Hari ni takde midnight post or mornight post. Hari ni morning post. Ehhh macam ada susunan pulak ekk. Haha tengah malam td tak bangun sbb penat. Sekarang pukul 5 nak bersiap siap g sek. Tapi nak update blog dulu sekejap. Hihi.
Hmm tetiba miss the moment bila ada someone make a few miss call and sent a lot of message to me sbb nak bangun kan amni :') how kind he is. Hehe.

Err. Amni penat la sekarang ni. Hmm sejak dua menjak ni amni asyik ulang statement yang sama.

"Andai awak mengerti betapa peritnya apa yang saya tanggung sekarang. Andai awak memahami betapa peritnya menyembunyikan kesedihan dengan senyuman. Andai awak mengetahui betapa peritnya memendam air mata kesakitan dengan gelak tawa. Andai awak merasakan semua itu.. :') "

Amni betul betul tak tau kenapa. Waktu waktu penting macam ni juga la amni syasya dengan nana buat hal. Hmm bukan apa. Mungkin kami cuma takut kehilangan :')


thanks reading , byeee

Saturday, September 1

Mornight post, haha

Assalamualaikum dan hai semua.

Sekarang dah pukul 3.24pagi. Hehe. Tadi amni dah tidur dan dalam pukul 3 td amni terjaga. Kononnya nak terus update blog. Tapi tetiba masuk twitter. Tgk sumorang dah tido. So amni penuhkan TL dengan nama amnibunny tuu. Haha. Kepada follower saya, maafkan saya sbb penuhkan TL anda ye. Haha.

Btw nak cerita kisah hari ni...

Hari ni sabtu. Macam yang dirancang-rancangkan amni dengan syasya nak g library sekali dengan paah. Tapi paah last minute cancel sbb nak tolong opah su dia masak untuk open house. Tktahu la macam mane, amni dgn syasya pun macam nak cancel sbb time tuu takde transport. Waktu tuu dah serba salah gila. Mana tknya. Banyak kali amni buat syasya macam ni. Lgpun amni mmg nak sgt g library. Dah lama tak g library. Hihi. Serba salah kot time tuu.  Akhirnya mama call. Mama kata siap cepat nanti ayah hantar. Yippie suka sangat! Hihi. Bila ayah dah ambil tuu,  mama pun ade. Ohh haha nak keluar la tuu. Amni pun call syasya tanya dia kat mana. Rupanya dia g makan kenduri. Si kena tunggu la sekejap. Hihi. Nana pulak mula mula nak ikut. Tapi dia kena g kenduri. Hahah!

Kitorang sampai library je,  wuuu rajinn. Haha. Sejam lepas tuu, haha hancussss. Haha syasya dengar lagu kuat kuat ohh. Sampaikan amni yang tengah dengar lagu ni pun boleh dengar lagu apa yang dia pasang. Haha kuat gila. Pehtuu bila dia sembang dengan amni, dia tak decrease kan lansung volume dia. Sembang kuat gila sampai sumorang tgk amni. Bukan tengok dia. Hahaha lawak gila. Pehtuu amni rasa lapar. Mana taknya. Amni tak makan pape lagi. Syasya dah makan kenduri haha. Then ajak syasya g beli makanan. Bila turun je, tengok kantin dia tutup grr -.-' haha amni pun ajak syasya g mahkamah syariah punya kantin. Err rupanya tutup jugak! Haha hampeh betul. Haha. Then syasya riso amni gastrik, dia pun ajak amni cari makanan. Haha bila pikir balik, lawak gila. Berani betul kitorang lintas jalanraya besar tu dengan pakai baju kurungnya. Haha. G beli maggie makan maggie. Sadess je.bunyi. Haha. Sebelum tuu ingat nak mcd. Pehtu syasya suruh amni msg conan tanya kat area sini mane ada mcd. Hihi kitorang bukan tau sangat jalan kat sini. Tapi amni malu nak tanya. Haha so tuu yang dapat maggie je. Haha. Kitorang makan maggie kat padang ipoh. Sambil sembang dan berangan angan. Hihi bestttt haha.

Habis je makan, kitorang g library.balik. Dalam perjalanan tuu tetibe syasya cakap kat amni "weh, kimi la!" haha amni pun tgk. Erk mane ade. Pehtu syasya iye kan jugak. Katanya dia kenal sangat gaya dia bawa moto. Haha actually amni nampak ada dua orang pakai baju hitam naik motor merah. Sorang pakai helmet putih and sorang lagi pakai helmet hitam. Haha. Tapi tak nampak gaya sesape pun. Nampak macam mat rempit pun ada. Bawa motor gilo laju -.- haha. Syasya suruh la amni tanya. Erk bila dah jawab, eee betul la tu dia! Haha

Tahu tak ape amni rasa? Haha gerammmmm! Haha menyesal gila tak tanya memula td dia kat mana. Padahal syasya dah suruh. Haha. Dan... Guess what? Dia tanya, nape tak gtau nak mcd? Dia boleh belikan memandangkan dia dgn mcd bagai isi dgn kulit. Haha. Err tak dgr tak dgr. Wekkkk! Tau tak menyesal TT.TT haha gendut la.

Lepas dah g library balik, kitorang sambung buat hw. Syasya sambil tu msg sepupu dia. And me, buat kerja kursus akaun tu. Hehe sambil tu online la. Haha. Tp takde online sgt pun. Haha. Dalam pukul 5.30 kitorang balik. Syasya balik dgn ayah dia. Hewhew amni pun ayah yang ambil. Lepas balik library, amni terus g kdai bru tolong mama kemas. Pukul 9 bru balik. Mandi2 and keluar balik utk makan. Balik dr makan malam, tgk drama jap. Haha dan tidurrr! Sume penat. Haha. Twitter pula sunyi je. Selalunya ada kimah. Tapi malam ni dia penat la tu catering pagi td. Umi pula taktau la dia busy ape hari ni. Haha kawan-kawan amni punya jadual mmg full mcm retis. So, pape hal sila buat appt dulu tau! Hahaha.

Ehh kejap je masa berjalan. Dah pukul 4.14 pg. Hehe. Nak tidur balik la. Good mornight. Haha.

P/s: "saya betul betul terasa dengan ape yang dah jadi tau tak? Sekarang ni awak nampak tak perbezaan saya dan budak tu di mata dia. Awak tahu tak, berapa tahun saya pendam perasaan ni. Walau banyak kali mcm mana pun saya memberontak, awak tetap tak faham ape yang saya rasakan? Hm awak tahu tak apa yang saya teringin sangat dr dulu? Saya teringin sangat sumorang rasa beban apa yang saya tanggung. Seminit pun jadilah. Awak tau tak, saya tak dapat bayangkan apa perasaan saya bila dapat lepaskan beban yang sarat dikepala ni. Ya Allah, leganya jika hambamu ini dapat merasakan hilang beban yang dah terkubur ini :') Hm. Tolongla, saya merayu. Jangan tambahkan beban lagi. Saya tak sanggup nak tersenyum semata-mata nak menutup perasaan yang saya lalui ni :'( mungkin orang nampak saya happy, selalu sembang, selalu gelak. Tapi, disebalik gelak tawa tu tersimpan berjuta keperitan dan air mata terpendam. Andai awak dapat memahami :'/ "


thanks reading , byeee

Friday, August 31

Midnight post

Hai ;)
Sejak dua menjak ni amni selalu tidur lewat. Hm, hati ni tak tenteram lansung :/ amni pun tak tau nape. Sekarang dah pukul 2.26 dan semua orang dah tidur. Hmm esok nak g library. Paah tak jadi g rasanya. So amni g ngan syasya. Nana tak sempat jawab nak g ke tak. Dah tido kot.
Ceyyy untungla kan kan kan! Ergghhh benci laa benci. Hmm jangan la buat amni menangis lagi :'( amni tak sukaaaaa. Korang ni jahat la. Nape buat dia macam tuuu?
Sekarang, amni dah tawar hati dengan semua. Hmm amni akan tebus balik salah amni kat korang. Terutamanya Conan. Bagi la amni peluang untuk pulihkan balik hubungan tuu. Amni tahu amni salah :'( dulu amni tak tahu apa apa dan tak pernah terdetik sikit pun nak menyakiti sesiapa.
Sayu nya hari ni, walaupun hari ni agak muram, tapi ada satu perkara yang membuatkan ku tersenyum semula. How exciting ;) ada satu perkara yang conan perlu tahu. Tapi sekarang bukan masanya :/
2.41 pagi. Hm esok g library dengan syasya mesti ngantukkkk :( syasya pun tak tido lg. Dia sedih memikir kan chicken little dia tuu.hihi nana pula tido dah agaknya ;)

//amni manusia biasa yang sering melakukan kesalahan. I'm not perfect :')


thanks reading , byeee

Thursday, August 30

Detik-detik indah tak selalu bersama kita :'(

Hai :')
Kadang-kadang terasa diri ni teruk sangat. Hmm entah la. Amni ni banyak buat salah kat semua orang. Ye, amni memang tak pernah fikir perasaan orang lain. Amni tak pernah nak jaga perasaan orang sekeliling amni. Korang semua, amni minta maaf :(
Bila amni fikir masalah, mesti amni rasa macam nak pindah, nak lari jauh-jauh dari semua orang kat sini. Bukan benci. Amni sayang sangat dekat korang semua. Lagipun hidup amni ni bukannya lama sangat dah :') Kenangan kat.sini amni takkan lupa kan. Terutamanya insan insan yang banyak mengajar amni erti persahabatan, kekeluargaan dan kehidupan. Love you all so much :')
Amni bersyukur sangat tau dapat sahabat macam ni. Memahami, mengambil berat dan mungkin menyayangi. Hmm korang banyak ambil berat pasal amni terutamanya bab kesihatan. Semua caring sangat. Kalau cakap pergi hosp, semua cuak. Lepas tuu start bebel dan terus ambil berat pasal pemakanan amni pula. Hmm baiknya sahabat saya :'D
Bila amni terdiam sekejap, ada yang akan tanya sama ada amni okay ke tak. Bila amni jalan sorang, ada yang risau. Kadang-kadang sampai paksa naik motor nak hantar sampai balik rumah padahal dah sampai kat simpang rumah dah punn. Bila amni badmood and marah, ada yang akan menenangkan. Bila amni takut, ada yang akan backup. Bila amni merajuk dan menangis, ada yang datang untuk memujuk. Bila amni tak tahu ada yang akan mengajar. Bila amni bosan, ada yang datang menghiburkan hati. Bila amni rasa tak yakin, ada yang datang beri semangat untuk yakinkan amni. Ya Allah, suci nya hati sahabat2 saya.

Amni harap, bila amni dah takde dekat dunia ni dan pergi untuk selama-lamanya, ada yang akan sedekahkan al-fatihah untuk amni. Jenguk la amni dekat 'tempat tinggal' baru amni. Dan... kalau sudi, cerita lah kat amni perkembangan korang semua. InsyaAllah amni dengar :')


thanks reading , byeee

Wednesday, August 29

Me miss you so muchhhh :'(


@instagram
Haiii, kite kat kelas akaun niii >.< hewhew, curi-curi online. Semua orang sibuk ber-tweeting tapi amni dah rasa bosan. So, amni ingat nak ber-blogging pulak. Hihi. Guess whattt? Hari ni amni cuba memberanikan diri untuk post cerita pasal dia. Sebelum ni, amni teringin nak post pasal dia. Tapi, hmmm amni risau kantoi je. Hihi :3 Weyyyy, amni nak cakap niiii. Tolong la dengar :( Amni rindu gila kat dia. Act, dah lama amni suka dia. Tapi, amni tak pernah gtau sesape and takde sape pun tahu pasal dia.
Wuaaa, sedihnya TT.TT Amni rindu kat dieee. Wuu wuu, kenapa lah dia tak tahu yang amni suka kat dia? Kenapa???? Haha. Amni amni, gila ke apa? Bertepuk sebelah tangan je laaaaa. Dia bukan perasan kehadiran kau pun -.- kehidupan dia sangat baik sekarang. Walaweyyy, jeles betul aku tengok dia. Ramai orang minat dia. Untung la, hott. Kite ni ape pun takde, mmg la kamu tak nampak kite kannn?
Ishhh, amni ni dah angaukan dia ke? Sebelum ni tak berani pun cakap pasal dia. Sekarang, berani pula. Ni, kalau nana alia maiyy kimah baca ni, naye je -.-' jangan bace weyyyy. malu i. hihi.Sekarang ni, bila dah cerita kat sini, rasa lega pulokk. Hehe, takpe laaaaa. Amni rahsiakan je la pasal identiti kamu drpd semua orang. lol, kalau bgtahu pun, bukan ada effect punnnn xP

//kite suka kamu laaaaaaaa :( hmmmm gendut laaaa kamu ni >.< nak tau something takkk? Kite selalu usha kamu senyap2 tanpa pengetahuan sape2. Kawan kite pun tak sedar yang kite usha kamu xP
thanks reading , byeee

Tuesday, August 28

Maafkan saya

Hai. Hmm hari ni rasa tak sedap hati betul. Bukan ape, betul cakap nana "diorang penat-penat kat sana. Agaknya apa reaksi diorang kalau tahu kita jadi macam ni?" seriously, sentap gilee. Bukan sentap ngan nana. Maksud amni, hmm, kitorang tak patut buat macam tuu. Betul, sampai malam nii haaaa, amni pun tertanya-tanya. Agaknya apa reaksi korang kalau tau pasal ni? Maafkan kitorang, bukan niat nak berbuat jahat. Tapi sebenarnya benda tuu tak disengajakan. Kalau korang tahu sekalipun pasal ni, amni rasa mesti korang marah dan kecewa. Maafkan kami :'( Kitorang tahu tak patut lansung buat macam tadi tuuuu :/
thanks reading , byeee

Monday, August 27

Tak baik bermasam muka kan?

Hai, semua. 
Tak sangka benda macam ni boleh jadi. Kadang-kadang benda yang kita sangka tak akan terjadi, benda tuu yang akan terjadi. Adakalanya sedih, adakalanya gembira. Tapi, cerita ni agak sadesssss. 
Persahabatan tuu indahkan? :') Mempunyai kenangan bersama kawan-kawan merupakan satu perkara yang sangat seronok. Tak kisah lah kenangan ape pun. Teringat pulak kat batch 3RK'11 :') 


Mula-mula kenal, dalam kelas buat puak masing-masing. Kelas 1RK'09 time tuu ada tiga row meja. Row pertama, budak-budak sekolah jelapang. Row kedua, budak-budak sekolah jelapang campur dengan budak-budak sekolah jati. Row tiga, budak-budak sekolah jati. Woooo~ Haha, kitorang semua bermusuh time tuu >.< nama je satu kelas, tapi kitorang pernah bergaduh tauuuuu. Sekolah Jati vs Sekolah Jelapang. Hehe, dah lah lelaki 8 orang je kalau tak silap time tuu. Haha sikit gilaaaa.
Apa yang merapatkan kami, kalau tak silap ada satu hari tuu, dua-dua puak ni tengok artis kpop punya gambar. Then, mengaku lah artis ni deme punya lah ape lah, haha. Mula-mula tuu macam berebutlah jugak. Then, lama-lama tuu macam mane entah, boleh share2 pulak. Haha, time form one tuu je lah yang amni ingat. Start form two, kitorang dah mula rapatt. Tapi tak semua la. Bayangkan.. Waktu form two, baru amni kenal syasya dengan nana. haha waktu form one amni tak sedar pun kehadiran diorang dekat 1RK'09 hehehe, so sorry :3 hah, hujung tahun form two, waktu tuu cuti akhir tahun, semua menangis sebab tak nak cuti. Nanti rindu kawan. Sangat sedihh, dan waktu tuu baru lah kitorang sedar yang persahabatan kitorang dah makin erat, and we love each other. *kelas kitorang ada 8 orang je pelajar lelaki. How sweet ~ hihi. 
Naik je form three, kitorang sangat menyayangi antara satu sama lain. Tolong-menolong, mendengar masalah. Andd yesssss, kitorang tak pernah rahsiakan apa-apa antara satu sama lain. Tak kisah lah rahsia apa sekalipun, amni minat kat orang itu ke, orang ini ke, satu kelas tahu rahsia tuu. Hihi, walaupun diorang selalu menyakat kat dalam kelas, tapi diorang tak pernah bocor rahsia. Whehehe~ Omeyynya mereka  waktu yang agak terharu bila dah nak dekat pmr. wooo, time tuu belajar sama-sama. apa yang amni tak faham, kalau boleh satu kelas tuu nak ajarkan amni. terharu sangat sangat sangat :') 
Persahabatan tak selalunya indah. Selama tiga tahun kitorang berkawan, ada juga rasa tak puas hati sesama sendiri, marah, gaduh. Kadang2 berlarutan sampai berbulan-bulan. Tapiiii, apa yang tak puas hati, kitorng akan cakap depan2. Takde lah semua terpendam jee. Paling penting, pasti ada yang akan bertoleransi. Persahabatan pun macam percintaan juga, ada banyak adegan. Menangis suka duka gelak dan tawa. Miss that moment. Now, eventhough kami dah berpecah, maksud amni yang pergi asrama ape semua tuu, tapi, kitorang still contact each other. Bila cuti, keluar sesama. Amni sayang sangat persahabatan ni :')
//Jangan lah gaduh, amni tahu, semua orang sayangkan persahabatan yang telah dijalinkan, right? So, amni harap korang akan berbaik semula. Tak best lah tengok korang bermasam muka :(


P/s: GOODLUCK UNTUK SENIOR-SENIOR YANG NAK AMIK TRIAL SPM ESOK. BEST OF LUCK! SEMOGA MENCAPAI APA YANG DIINGINKAN. AMIN... *goodluck, conan ;) wink wink* hehe



thanks reading , byeee

Rumah terbuka nana. Weee~

Hehe semalam excited sangat dapat tido rumah maktih sampai terlupa nak cerita pasal kat rumah nana. Nana ada jemput kitorang datang rumah dia untuk beraya. How exciting! Haha.
Best gilaa happening sangat. Batch 3RK'11 dapat berkumpul beraya dan bergambar bersama. Hihi seronok. And... Guess what? Geng conan tuu pun ada. Dannnn amni merupakan bahan untuk disakat pada hari tersebut. Tambah tambah lagi bila ada conan tuu, ama dengan iqa tersangat lah jahat g cakap macam macam. Haha. Yang paling lawak time deme suruh kitorang bergambo berdua. Lol. Haha. Im so sorry gambar takada yang elok sbb amni tak duduk diam. Haha salah korang jugakkkkk. Haha. Seriously tak sangka conan sangat sporting pada hari tersebut. Hihi. Paling teruk bila maiyy hulur bunga tuu kat amni. Haha time tuu.tak pikir ape pun. Terus baling bunga tuh dekat conan. Tetibe ada pulak mulut jahat cakap "ceyyyy" haha ape yang ceyyy nya pun tak tau lah. Then baru perasan. Macam lain macam je bila baling bunga tu :3 hehe.
Btw thanks a lot kat nana sebab dapat beraya rumah hang.
I'll miss that moment :')


me weee~


syasya, amni, iqa, ama


me and ama. miss her so much :')


me and maiyy. seriously, maiyy comel sangat hari tuu >.<


ayah dah datang nak balik, tapi patah balik kejap nak peluk iqa weeee~


rindu semuanya!

thanks reading , byeee

Saturday, August 25

Rumah maktih yang sangat awesomeee

Hihi kitorang tidur rumah maktih. Kitorang tuu maknanya amni dengan ony laaaa. Hihi. Malas nak post panjang panjang. Tapi best giloooo. Hehe


me, hihi :3

Fiqa


si comel, hamizan. ahhhh xcited gile dapat bergambo dgn dia ;D

me and danial. omeyyyyy

muka diorang serupa! comel gilooo.

auni n fiqa


Me and fiqa 

thanks reading , byeee

Thursday, August 23

Hanya kebetulan :')

Hai semua. Hari ni amni tak tau lah perasaan apa yang menghantui diri amni ni. Hmm, sedih pulak bila fikir balik kejadian tadi. Amni bukan apa, macam tak percaya pun ada. Terkejut gila macam mimpi je. Hihi.
Perjalanan dari pahang ke ipoh berjalan lancar. Highway pun kosong lagi. Al maklum lah orang masih beraya lagi kot. Hihi kali ni special nya balik ipoh ialahhh mak pun balik sekali ;) wink wink. Actually mak tuu panggilan untuk opah amni. Amni je panggil opah dngan panggilan mak. Ye lahhh cucu sulung katakann. Hihi amni dengan ony menjalankan aktiviti kitorang macam biasa setiap kali duduk dalam kereta lama lama. Haha tidurrrrr. Heheh siap ada bantal dengan teddy bear lagi. Haha.

So, amni dengan adik pun tidur laa. Tetiba mama gerakkan kitorang. Amni dgn ony ni lain macam sikit. Hihi kalau tengah sedap tidur, kalau digerakkan walaupun time tuu lapar gilaa, kitorang tetap memilih tidur daripada makan. Hehe. Payah gila nak kejutkan kitorang. Lama juga la mama pujuk. Lastnya kitorang terpaksa korbankan 'beauty sleep' kitorang tuu. Hahaha. Hah lupa nak cakap. Ayah berhenti dekat rnr tapah. Hehe tempat favourite i dgn adik i! Hehe situ besttt. Macam macam adooo. Haha. Sebelum turun dari kereta tuu mama ada tanya nak makan ape. Adik pulak laju je jwb KFC. haha kwajaq betu budak tuu. Demandddddd! Mama kata la, okay. Tetiba ayah kata ayah nak makan dekat Pak Tam tuu. Ayah mmg minat makan kat situ kalau kat perhentian lain pun, Pak Tam tuu tetap pilihan ayah. hehe, so, adik ikut je lah pilihan ayah walaupun mula-mula dia tarik muka dan sentapppp. haha, baru bangun tidur lah katakannnn.

Okayy cerita ni bermula dari sini. Tadi tuu pendahuluan je. Haha.

Waktu naik  je tangga kat Pak Tam dengan muka mengantuk tu, amni tak tahu kenapa and macam mana amni boleh terpandang kat satu kauntuer tuu. Then jalan balik macam biasa. Tiba-tiba... Ehhhhhhhhhhh O.O itu bukan ke ........ Ohh tidakkkkk, tak mungkinnnnnnn. Apa ni? Amni mimpi ke? Hmmmmm. Salah orang kot. Amni nampak ade sorang ni, muka macam familiar sangat >.< Ahhhhh, pedulikan. Asalkan dia tak nampak amni, itu dah cukup bagus kan? Tak lama lepas tu, usha balik kaunter tadi. Fuhhhhh, legaaa. Dah takde. Hehe, toleh kiri dan toleh kanan. Homaiiiiii, die betul-betul duduk meja sebelah kanan amni. grrr ==' amn pikir dia dah balik. Waktu tu, dia tak perasan amni lai an amni betul betul harap dia takkan nampak amni.Entah macam mana lah kan, maybe sebab amni terlampau tak duduk diam sebab nak cover dari dia, and taknak dia dengar mama ayah adik atau mak sekalipun panggil nama 'amni'.

Benda yang dah nak jadi, kita bukan boleh buat ape pun kan? Dia dah nampak amni, dan amni pun mmg kaku waktu tuu. Dia pun senyum, and amni pulak takkan nak jeling kan? Amni pun senyum la. Tetibe ada msg masuk "amni, kau ke kat depan aku ni?" Amni pun was-was nak jawab 'ye', so amni jawab lah "kau kat mana?" dan dia jawab "aku kat depan kau :')". Amni rasa macam orang gila pun ada. Helooooo, kitorang duduk meja sebelah je okayyyy. Bukan nun jauh disana! Tapi gaya msg macam lah jauh sgt kan? =.= haha. Hurmm, tak sangka pulak dia boleh buka mulut dan sembang dengan amni ;) 

B : Betul lah kau amni kan?
A : Yelahh, ni aku lah ni.
B : Macam tak percaya je aku dapat jumpa kau.
A : Haha, banyaklah kau. Aku ingatkan kau sape tadi.
B : Sampai hat tak kenal aku.
A : Aku kenal lah gendut. Haha, k la. Aku nak makan.
B : Amni, tak sangka kau ****** **** bila depan depan.
A : Haha merepak lah kau. weh, selamat hari raya.
B : Selamat hari raya. Aku rindu kau.
A : gendut lah kau, dah dah makan cepat. Hehe.
B : Yelah.

Okay, cukup sampai situ je. Amni maleh nak sambung dialog lepas makan. Hihi. Hmm, amni tak tahu apa perasaan amni waktu tuu sampai sekarang. Macam macam ada. bercampur baur. Ahhhh, lupakan je lah. Merepek je bila ingat balik. Btw, sebelum balik tuu, adik dapat juga kfc dia. Mama suruh bawa balik je. Hee, cantekkkkk. Haha. And waktu kitorang tengah makan dalam kereta tuu, ada pulak number tak dikenali dok misscall misscall. Bila tanya siapa, dia jawab nama dia. Dan orang tuu ialahhhhhhhhhhhhh. Kawan Conan tuu. Katanya amik number amni dr Conan.. Grrr, siap awak Conan! Haha


//Amni tak sangka semua ni boleh jadi :'/

thanks reading , byeee

Ipohhhhh! I'm coming! Haha.

Hai, warga ipoh! Si Bunny nak balik ipoh dahhhhh. Hihi, rindu kat ipoh. Tapi sayang nak tinggalkan kampung tempat kelahiran ni :') Waaa waaa TT.TT rindu kucing2 yang ada, arnab2, ayam2, ikan2, hehehe. Banyak betul haiwan peliharaan. Haha. Raya kat kampun dah habis :(
Selama Amni duduk kat kampung negeri sembilan, Amni banyak habiskan masa aku dengan syera, kak natrah, bang ngah, alang, dan aidil. adik pulak dengan geng2 duit raya. Tapi adik lebih lebih rapat dengan Irfan. Phewittt, hihi. Kat negeri sembilan tak banyak  pun gambar Amni dapat. Sebab adik yang memanjang bawa camera.
Dekat pahang pulak, Amni banyak habiskan masa main dengan kucing, arnab, tangkap gambo kucing, arnab and cousin. Hehe, Amni duduk kat pahang asyik bersin. Almaklum lah, Amni ni kan tak boleh dekat dengan binatang yang berbulu. Nanti mula lah bersin je ==' tapi untuk tahun ni, Amni rasa seronok. Untuk mengelakkan alah tuu, Amni kena lah cuci muka tiap kali rasa macam nak bersin. Hehe, kalau diikutkan average lebih kurang 3 min sekali kena cuci muka. hehe, sampai lenjun baju yang amni pakai tuu, asyik basuh muka je. LOL.  Seronok dapat tangkap gambo kucing dengan arnab. Kucing paling best. Sebab dia baru lahirkan 3 ekor anak. Comel gilaaa. Anak2 kucing tuu tak duduk diam. Asyik main je, pantang jumpa benda. Haha. Terharu bila tengok semangat adik beradik kucing2 tuu :3
btw, ni yang t=rasa macam nak marah ni. Eeee sape yang bagi numb Amni dekat tuu tuu? Haaaaa? Eeeee gendut. Marah ni marah ni, kalau amni jumpe korang, siap korang. Amni sekeh kepala korang sorang2. eeeee =='' haha
thanks reading , byeee

Sunday, August 19

Salam Aidilfitri 2012 ♥

Hai, semua! Selamat hari raya, maaf zahir dan batin ye. Semoga lebaran kali ni dapat memberikan sinar kebahagiaan kepada semua ;) Pagi ni, semua dah wish selamat hari raya. Ehh ehh jappp. Dalam diam, masih ada yang belum wish lahhhh, haha. Takpe lah, busy kot. :)
Hari ni, sumorang sibuk pergi beraya. Mengutip duit raya katakannn, hehe. Amni bosan, raya ni Amni taknak pergi mana-mana. Raya ni, Amni nak duduk depan tv je, tengok tv, sambil makan kuih raya dan gigit aissss. Baru best. LOL.
Hoh, bosannn. Btw, ini gambar di pagi raya ;)


Inilah najwa latep dgn ana rafali second version . hahaha xD


mama and ayah 

   
Happy family :D Hewhew :3 


Me, Ony, and Mama 


Dengan si gendut kesayangan. Tengok muka die tengah marah, ahaha.


Haha, tengokkkk, adik marah lagi. Shentapppppp kekeke :P




thanks reading , byeee

Saturday, August 18

Hometown ♥

Haiii ;) Hari ni, Amni dah sampai kampung. Hihi, akhirnya sempat juga sampai kampung di Pahang ni. Bukan apa, tahun ni kalau ikut turn raya, first raya dekat negeri sembilan. So, balik pahang before raya ni sebab teringin nak berbuka dengan mak. Hihi, Ramadhan ni mak tak datang ipoh pun :( Nasib baik sempat berbuka sekali.
Malam ni, bertolak balik negeri sembilan lepas berbuka. Hewhew, kejap je rasanya. Pagi sampai, malam dah bertolak ke negeri sembilan. Haihh, kalau first raya kat negeri sembilan, malam raya kena banyak bersabar. Orang kampung kat sana suka sangat bersaing main mercun sape paling kuat =='' grrr, bising taukkkkk? Hahaha
Esok raya. Macam tak percaya je. Cepat masa berlalu. Sebulan tuu rasa macam seminggu je. Lalala, apa yang Amni harapkan raya ni? Hahaha =='' Amni mengharapkan sesuatu yang tak mungkin terjadi. Alahaiiii, ape lah. Haha berangan je kau, Amni. =='' errr, dah nak berbuka. Kbyeee :'(

thanks reading , byeee

Friday, August 17

Balik kampung ^^V

Heyy! Kite dah balik kampung. Hewhew. Cadangnya balik malam khamis. Tapi disebabkan ada hal yang tak selesai lagi, kitorang balik malam jumaat. Jyeah, sempat juga nak berbuka dengan mak hari ni. Haha. Seronokkkkk. Hehe. Tadi keluar pergi temerloh. Cari baju melayu untuk Darwish dgn baju kurung untuk Lili. Pehtu, ternampak ada sepasang baju kebaya. Lawaa woo! Haha tapi kan.. Mama kata, "kamu dah ada 9 pasang baju tahun ni. Jangan ngade2 nak tambah lg. Nanti2 pulak kebaya tu.". Alaa, mama ni. Haha. Cantik kowd baju tu. Tapi kalau pikir balik, betul juga. Beli baju banyak2, nanti tak terpakai pula.

Amni pun tak sedar baju amni dah overbudget. Sampaikan ada sorang gendut ni perli amni "berapa juta semuanya? Kenapa banyak sangat. Bazir je". Elehh, gendut! Kamu tu lelaki, ape tau? Haaaaa? Haha lagi pun, semua tu tak disengajakan. Mama dah promote, takkan nak tolakkan? Kan tak baik tolak rezeki. Hehe.

Btw, betul ke hari ni last puasa? Biar betul esok raya? Hm, bukan raya hari isnin? Hehe. Tak kisah la. Yang penting hari ni makan kek sempena hari jadi Darwish. Happy Birthday, Darwish! Be a good boy, okay? Jangan nakal2. Ee nakal budak ni tau tak. Haha.

Tema tahun ni untuk family amni, purple dan merah. Hehe. So, esok pakai purple. Ehh baju kita sama tema dengan gugurl tau! Hahaha xD dah lah tu. Maleh tulis banyak. Aaa bibir berdarah. Lama tak pakai lipbalm yg ada aloe tu. Whaha gugurl, nak lipbalm! Hahaha ;D

Lastly,
SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM. AMNI MOHON MAAF ZAHIR DAN BATIN, SEKIRANYA ADA TERKASAR BAHASA ATAUPUN TINGKAH LAKU YANG BUAT MANA2 PIHAK TERASA HATI. MOHON MAAF ZAHIR DAN BATIN.

"salam lebaran and have a save journey ;)"


thanks reading , byeee

Monday, August 13

Beruntung la ;)

Hai, Encik Sombong ;)
Untungla, kan? Cey, dia nak raya dah. Dia dah taknak kawan kite dah. Dia taknak sembang dgn kite dah. Hehe.

Hm, takpe la. Kite ni memang layak dilayan mcm ni. Kite ni memang tak layak diingati. Hehe, bangganya! :')

//Saya taknak cakap dgn encik sombong dah. Sebab, saya dah mula takut dengan dia balik. Dia garang dan sangat garang. Encik sombong sangat sombong dan... Hmm takpe lah. Bye encik sombong yang garang :') rindu nak cerita dgn awak. Miss it so much! :'( //



thanks reading , byeee

Friday, August 10

Sejujurnya...

Nana..
Aku nak cakap smthng ni. Act, alasan takut g sek sbb chemi tu alasan kedua. Alasan pertama aku tak gtau sbb aku maleh nak ngabokan aku touchng ni haaa. Aku tak dtg sbb ni la. Aku taknak tgk muka sape2 hari ni. Nanti aku marah tak tentu pasal pulak. Hm. Tapi kalau dah melampau, hm kat blog je la aku tulis kan? Eee kalau boleh, aku nak org tu bce ape yang aku tulis ni :(

Hm, kite memang terasa dgn kamu. Tapi, kite takleh salahkan kamu. Nak kacau kamu pun, kite dah serba salah. Kamu kan ada peperangan besar and lg penting lepas ni. Cume... Hm takkan la kite nak bgtau kamu yg kite terasa dgn kamu kan? Lgpun, selalunya kalau kite terasa dgn kamu, mmg kite tak gtau kamu pun. Nanti kamu gelabah tak tentu pasal. Maaflah.

//amni, sabar amni. Sabar. Aaaaa, gendut la! Jangan la sedih, amni. Bengong betul kau ni. Benda kecik pun nak terasa. Eee bengongnye aku ni! C'mon c'mon c'mon! Wake up amni, wake up! Lepas ni kau takde tempat nak cerita benda remeh2 dah. Eee, belajar berdikari! :'( dia takkan selalu ada utk kau je! Haihh :'/


thanks reading , byeee

Saturday, August 4

16 tahun lalu...

15 Ramadhan 16 tahun lepas. Amni dilahirkan. Waa waa. Pejam celik pejam celik, dah besar panjang dah budak ni kan? Hehe
Syukur, Alhamdulillah ;)
Dulu, waktu kecik langoi2 je. Haha. Sekarang dah besar. Amboi, nakal budak ni. Haha. Jahat, dix dix, sombong, gatal, tu sume Amni. Kekeke. Ehhh, tapi Amni budak baik dan comel kan? Hahah.

Mama, ayah, terima kasih banyak2. Banyak korban segalanya utk besarkan Amni. Haha makan minum semua cukup. Kadang2 terlebih cukup, ma. Sebab tu la baju yg Amni beli, maksimum pakai sebulan je. Haha kecuali jersi. Kekeke.

Ya Allah, permudahkanlah urusan didunia dan diakhiratku. Panjangkan lah umurku. Berikanlah kesihatan yang baik untukku. Aku ingin berbakti pada mama dan ayah sebelum aku menemuimu. ♥
Ya Allah, jika ditakdirkan aku menghembuskan nafas terakhir sebelum orang2 yg aku sayang, kau peliharalah mereka drpd kejahatan.  ♥ :')

Andai kata Amni hembuskan nafas terakhir, sudi tak awak awak semua sedekah kan al-fatihah utk Amni dekat sana? :')

//Conan ada pesan, bila birthday waktu bulan yang baik ni, beribadat dan berdoa la. Tak payah nak celebrate bagai.
Hehe, baiklah. Awak pun, doa2 kan la saya ye ;3



thanks reading , byeee

Friday, August 3

Alahai, 3 bulan :\

Wuarggghhhh, die cakap tahniah yang tak tahan tuu. Eeeei, gedik la benda ngarut ni. Cis, tak payah la pegiiiiiii. 3 bulan weyyyy. Haha sedih ni, tau takkkkk?

Eeeee, dix dix. Kalau kamu baca post ni, ketahui lah kamu yang kamu ni dix dix sangat sangat tau tak. Kite tuntut segala benda yang kamu janji lepas balik sini tau. Aaaaaa, tak suke. Rasa mcm nak rembat kamu. Yeahhhh! Rasa macam nak tumbuk kamu. Dushh dushh! Rasa macam nak tembak kamu. Pengg pengg! Haha. 

Hey, duduk sana kena botak. Nanti kamu balik sini, kite dah tak kenal kamu. Kamu tunggu kamu ada rambut baru tegur kite tau. Haha, ehhhhh kalau ada janggut boleh masuk PLKN keeee? Kekekeke xD Ngekek ohh, hahaha. 

Aaaaaa tidakkkkk! Birthday kite bulan 2 lah, pakcik -.- Acano ni? Alohhh. Sbg denda, bila kamu dah balik, kite nak teddy bear sebesar kite okayyyy?  Hahaha. Lagi satu, kamu g sana kan kan kan. Nanti kite ade 'something' nak bg kat kamu. Muahahha, special woo. Jangan main2 dengan hadiah ni. Haha. 
Dah balik nanti kan, kamu jadi berani kan? Boleh dikatakan perwira lah kan? Err, nak muntah. Haha. Hah, nanti kamu ajar kite tau "seni pertahankan diri" kamu tuu -.- haha

Eeeeei, Amni tgh marah niiii. Jangan main2. Marah marah marah. Aaaaaaa.
Haha, Bye, dix dix. Bye, Conan yang sombong dan teramat sombong dialam semesta! Haha


thanks reading , byeee

Friday, July 27

Malam berbuka puasa ♥

The awesome moment :') 

Hihi, gambo due keping je yang sempat upload. Yang lain tuu kena minta kebenaran dr abg2 macho dengan kakak2 cun ni. Haha. Gambo yang lain tuu comel2 dan sweet2 belaka. Haha.
Btw, malam semalam sangat seronok  

thanks reading , byeee

Thursday, July 26

Hehe, happy semacam tajuk tu. Of course lah happy!
Usaha semalam tak sia-sia ouh. Semua yang bagi kerjasama, amatlah dihargai. Amni sayangggggggggg semua  Hee~ Ape yang Amni hilang, Alhamdulillah dapat balik. Waktu cikgu Nik Hamri bagi balik benda yang hilang tuu, Amni rasa " Alahai cikgu~ Cikgu lah hero saya " Haha.Btw, terima kasih sgt sgt sgt sgt, utk kawan2 and senior 5Sc yang dah tolong Amni. Lalala, Amni seronokkk nii >< Jom, nanti Amni belanja. Nak tak nak tak? Haha yeayy yeayyy.
Balik rumah, buat muka bangga. Kikiki, dalam muka bangga tuu, sbnrnye sblm balik sekolah dah jenuh kena bebel. Dengan cikgu, nana, kawan2 4Sc, dgn Senior2 5Sc. Haha, yelaaaaaaaaaaa esok Amni tak bawa duit dah. Amni bawa 5kupang je nak belanja ya? Hahaha, Amni dapat duit balikkkkkkkk >.< Hehe

Tapiiii kan, satu je mcm tak best. Amni tgh happy. Kalau boleh nak semua pun happy juga. Tapi, apakan daya. Dah takdir. Actually semalam ada 3 benda yang tak seronok didengar dah jd. Hm, takpe la. Kita saba2 tempuh dugaan ni okey? Utk Senior2 5Sc, kitorg yang dr 4Sc ni pun tumpang sedih dgn apa yang dah jadi. kita sama2 doakan dia cepat sembuh ye? Sedih dan tragis sgt cerita tu :|
Lastlyyyyyy, abang2 yang macho tuuuuuuu. Kitorang dah tau dulu sblm korang ehhhhh? Korang ni mngade2 nak marah2 kitorg nape nye? Tau tak takut? Tetibe datang kelas, tanya dengan suara tinggi +.+' Nasib baik yang lg sorang tuu pandai ubah topik. Heee~ sian Nana yang kena sensorang. Hah, td waktu balik sek pulak, yang lg sorang mcm marah Nana. Eiii, ape lah korang ni. Dah la lambat tau, pehtu nak marah2. Takde sape nak pasang telinga dgr ape yang kome sembang ye. Haha ngade2 le kome.

Btw, ini malam berbuka di sekolah ^^V. Abg2 macho, Amni dgn Nana mogok taknak amik gambo kome sbb kome dah marah kitorang. Wekkkkkkkk xP hhaa
thanks reading , byeee

Wednesday, July 25

25th July 2012...

Hai :|
Hari ni tersangatlah tak happy. Semuanya berlaku serentak. Hm, sedih betul hari ni.
Part yg paling sedih, amni hilang duit. Ya Allah. Time tu rasa mcm tak percaye je. Waktu tu juga la teringat semua nasihat kawan2 yg selalu diorg bebel2 kan tu :/
"amni wallet tu jangan letak merata2. Bahaya la"
"amni, jangan bawa duit byk2. Nanti kena curi"
Ah,ni la ayat yg selalu dpt dr kawan2. Wuaaa. Sades! Bila dah jadi mcm ni, bru la nak menyesal ape semua. Hm.
Btw, thanks to senior 5Sc2012 sbb dah tolong amni buat spotcheck eventhought at last kita cuma dapat duit syiling je :'( amni minta maaf ye sebab kacau kelas sejarah akak2 n abg2 sekalian. Terharu betul.
Senior semua dah buat yang terbaik. Oh, tak lupa juga pada sherlock holmes iaitu Umarul dgn Syameer. Kalau tak sbb korang ada cable lain, mesti kita tak dpt apa2 klu. Thanks tau :')
Terharu betul bila jadi mcm ni, amni tgk kawan2 semua ada dgn amni. Bg kata-kata smgt, suruh amni bersabar, and yakinkan amni yg amni akan dpt balik duit2 tu.
Amni dapat 50 balik pun, jadi la. Hm. Amni nak minta keje, tp kena sound dgn Conan n Umarul.
Thanks a lot to senior 5Sc2012 :')
Kak Syamira, Kak Aimi, Kak Wan, Kak Nana, Kimi, Boy, Busu, Paan, Raja, Mail.
Thanks juga utk kawan2 yg membantu dan bg kata semangat :'D
Umarul, Syameer, 4Sc2012, Fareman.

Terima kasih 

thanks reading , byeee

Monday, July 23

Happy birthday, Nurul Izatul Liana ♥

Hari ni, birthday Nana. So,

Happy Birthday, Nana ♥
Semoga panjang umur dan murah rezeki. Chill selalu eh. Lupekan je la masalah lama-lama tu. Buka buku baru sempena kenaikan umur hang ni kekeke.
Cey, esok mesti Hattori kasi surprise kat hang. Hew hew. Amacam birthday bulan puasa? Ada seronok ka? Hahaha.
Hoyeah! Terima kasih dah jadi sahabat saya yg superb ye! Haha hang je la tempat aku mengadu apa2. Seronok, sedih, meraung, mengantuk, berjalan sama2. Hehe. Terima kasih sebab selalu dgr celoteh aku kadang2 sampai tengah malam. Terima kasih juga sebab selalu teman aku waktu aku termenangis or pape je la tak kira waktu. Haha. Mata masuk habuk tgh malam same2 sambil merajuk2 sbb tunggu tetttt. Haha. Pehtu mengarut ape benda ntah tgh malam. Bila ingat balik kan, ei mcm org gile la kite ni haha. Mengalahkan budak2 taukkk? Hahaha tapi omeyy ah hang mengomel ♥ kekeke. 
Nana, hope awak happy ye. Happy disamping family, kawan dan juge yg tersayang ♥ hewhew

Pesanan terakhir
// hadiah hari jadi awak pegi tuntut dekat conan awak. Hahaha. Sory saya tak sempat g cari lg T.T hehe



thanks reading , byeee

Saturday, July 21

22th July :')

Hm, terjaga tengah malam. Sedih. Taktau nak kata macam mane. Amni terjaga sebab amni mimpi ada someone msg amni and nak bgtau amni satu benda penting. Then taktau mcm mane, terjaga dr tidur and terus capai phone.
Msg pertama - dr conan. Pesanan utk amni dix dix katanya. Hewhew tak pape la. Sepak kang. Haha.
Msg kedua - syasya. Msg touching pula tu. Ate, tgh mlm msg touching2, aku pun tak faham ape.
Third - msg kazuha. Haha topik? Mcm2 topik ada dlm msg kitorg. Hehe.
Okay, msg keempat ni agak sades :( why why why! Nape awak msg saya mcm tu? Wuu wuu. Awak tau tak, sedih! Waktu diary saya hilang juga la awak nak ckp pasal tu. Tgk, skrg saya sedih sape nak pujuk? Hewhew.

Btw, shinichi. Saya takkan lupa awak la. Awak kawan baik saya. Awak kan selalu up to date pasal saya kat sini. Haha. Awak jangan risau la, takde maknenya nak melupakan kawan baik sendiri.
Awak tau tak, ptg td saya pun terindu dekat awak. Saya tak tau mcm mane, saya buka semua wall post kite. Haha lawak, tapi comel pun ada. Nak tergelak bila saya bace cara tulisan kite dulu. Budget up to date la kite ni kan? Kekeke. Skrg, dua2 dah tak tulis mcm tu dah. Haha.
Msg awak pukul 12 tu saya tak dpt reply sbb saya tertidur dah. Ni pun, saya bru terjaga. Nanti saya reply ye :') saya tak boleh reply skrg sbb saya still rasa kesedihan tu lg. *ewahh* hehe. And nanti saya akan sampai kan salam awak kat kawan2 saya dan conan kembar awak tu ye ♥

Conan, awak masih sudi nak jd sahabat baik saya kan? Ataupun, awak nak ulang balik peristiwa 22 July? :') terima kasih ye. Selama ni saya pun dah byk susahkan awak. Awak selalu teman, ajar, nasihatkan saya. Tak kira waktu, awak selalu ada bila saya perlukan. Walaupun kadang2 tu takde -,- haha. Terima kasih juga sbb selalu dgr masalah saya, selalu dgr saya perasan n puji diri sendiri, kekeke. Selalu pujuk bila saya merajuk, selalu bg support bila saya drop, selalu ejek saya bila saya geram. Yg paling penting, selalu sabar dengan kerenah saya yg tak tentu arah dan kadang2 sedikit dix dix. Haha. Thanks tau, Conan dix dix ♥ :')


thanks reading , byeee

Friday, July 20

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak ♥

Hai, hihi. Hari ni saya buat 2 post. Hehe, byk benda yg nak diceritakan. Al-maklumlah. Diary kite dah hilang :'( kite hilang tempat mengadu. Wuaaa sedihnya. :'O
Btw, esok puasa! Hewhew :3 seronoknya. Excited betul bila masuk bulan Ramadhan ni. Hehe. T-shirt akan ditinggalkan. Hanya baju kurung dan jubah sahaja yang akan dipakai. Weee~ seronoknya! Hehe. T-shirt pakai hari ahad sahaja. Hm, tapi satu je yg tak best kalau pakai baju kurung hari-hari. Nanti kena gosok baju! Haha nak mengabokan malehnya. Haha.
Nanti waktu ptg mesti best. Hehe. Bazaar Ramadhan syiok whoa. Haha. Eh, terindu pula kat abg yg jual air tahun lepas. Abg tu macho weh. Haha. Disebabkan abg yg macho tu la Amni dok ulang alik beli air kat dia tiap-tiap hari. Huahuahua xD. Waktu malam pula, yang best nya apa lg kalau bukan solat terawih! Hehe. Seronok g solat terawih, jalan kaki dalam gelap. Kekeke, adventure gila. Hahaha. Malam ni tak sempat nak pegi. Esok baru pegi. Ah, tak sabarnya! Haha. Tapiiiii, satu benda yg tak suka bila pegi terawih sensorang :( tiap-tiap tahun, budak laki yg lepak kat padang tu selalu baling mercun kat Amni. Hampeh betul =,=" pehtu gelakkan org. Alaaa, kalau boleh tahun ni taknak la kena baling dgn mercun lg. Amni takut la :'/ hahah.
Ehemm ehemm sbnrnya byk lg benda nak cite. Tapi :( cite kat blog tak best. Lama tak cite dlm diary. Rindu diary la :'( eeei. Nak cite dlm diary.
Haaaa, baru teringat! Hehe. Dgr cerita Conan dgn Hattori nak bg duit raya kalau dapat puasa penuh. Kekeke. Jangan terkejut la kalau tahun ni Amni pose penuh. Hahaha maleh nak bangga la. Haha. Nanti kalau Amni dpt duit raya, boleh la Amni share dgn Kazuha. Hahaha.

//Conan, Hattori, sila ambil perhatian ye? Selasa depan birthday Kazuha! Haha. Ingat tau! Hehe. Conan, apa kata kalau awak beli hadiah. Lepas tu, awak tulis from Amni. Kan bagus. Kekeke :3


thanks reading , byeee

Saat itu sangat bermakna ♥

Hai, semua. Hihi.
Semalam marah, hari ni kurang sikit marah tu. Hehe.
♥ ♥ 
Hai, Kazuha. Awak mesti happy kan? Kekeke, ngaku je la! Haha. Terima kasih tau sebab awak, Hattori dan Conan dah tolong saya buat kerja yang ustazah bagi tu. Haha kerja kita memang sia-sia gila kan? Kalau saya sorang buat kerja tu tadi, confirm dah naik angin. Mcm awak juga la! Hahaha. Kalau tak sebabkan Conan dan Hattori yang tlg buat kerja tu, dan tlg sabarkan kita, dah lama saya rembat komputer tu. Kekeke.
♥ ♥ ♥
Conan, terima kasih ya! Sbb tolong saya. Ehemm ehemm. Esok awak kena tolong lipatkan pula tau! Haha. Err, kalau saya kena marah, saya akan pastikan awak kena marah juga tau! Sbb awak ada kata 'takpe, kite tipu utk kebaikan.' itu ayat awak ye, conan! Haha. Eh, mcd awak ada dekat saya ni. Taknak ke? Haha. Maafkan saya kalau menyusahkan awak, maafkan saya kalau buat minyak motor awak habis. Hewhew :3
Opss, lupa pula. Saya taknak cakap dgn awak. Nanokk nanokkk! Haha 7 hari lagi, Conan. Kekeke.
♥ ♥ ♥
Hattori, terima kasih juga sebab datang dan tolong tadi ya! Haha walaupun byk condemn saya pasal copy, paste dan drag tu, eeei sabo je la haha. Okay foineee. Saya tak hebat mcm awak dan kazuha awak tu. Haha. Ate, proffesional katakan. Kekeke. Terima kasih juga la sebab dah teman kan kazuha kesayangan saya belajar, menaip, dan pegi pasar malam. Haha. Patut ler kazuha sayang. Ngeh ngeh ngeh :3
♥ ♥ ♥
Kazuha, kite tgh merajuk kan? Kite taknak ckp dgn diorg kan? Diorang ni jahat, kan kan kan? Haha, walaupun kadang-kadang tu baik la juga sikit-sikit. Tapi diorang ni tetap jahat. Kannnnnnn? Haha.

// thanks semua ♥ sbb dah tolong buat kerja tu walaupun akhirnya hasil kerja tu sangat cemerlang -,- kan. Haha. Takpe, practise make perfect bak kata Conan. Ini la kenangan zaman persekolahan utk tahun yg terakhir. Kan? :')


thanks reading , byeee

Wednesday, July 18

Ah, bencinya. Kenapa la hari ni 19 July? Hm, lagi 3 hari je lagi. Eei tak suka la. Eh, tau tak. Dekat Nana ada satu surat 22 July 2011. Surat Shinichi tahun lepas. Bila baca balik surat tu, memang gelak ngekek2. Tapi, bila pikir balik. Mcm sedih pun ada. Wuu wuu T.T haha takpe. Kisah lama jangan diingat lagi. Nana kata nak bg Conan bce surat tu. Jangan Nana! Malu aku! Haha tu surat zaman aku kolot dulu la! Kekeke.
Aaa Nana. Tolong la aku. Aku sedih ni :( Hang sorang je tau pasal msg baru tu. Aku tak nak forward msg tu dekat orang lain dah. Sbb aku anggap tu msg terakhir antara aku dgn numb yg kacau aku tu. Wuu wuu, sedihnya.

//kepada numb yg tak dikenali : aku dah buat ape yang kau suruh. Kau tau tak, aku sedih bila hilang sorang sahabat baik aku yg selalu ambil berat pasal aku, yg selalu dgr celoteh aku, yg pujuk aku bila aku merajuk! Wey, teruknya kau ni. Aku berkawan pun salah. Aku mengalah tu pun sbb aku rimas kau msg2 aku mlm2 buta. Kalau tak, podahhh! Memang tak la! 
Eeeeei. Benci benci benci t[-,-]t


thanks reading , byeee

Oh, sweater! ♥

Haha apentah post pasal sweater. Tak menarik lansung. Haha tapi sweater tu special dan membuatkan Amni seronok nak post pasal sweater. Huahua.
Ape la yang hebatnya sweater tu sampai buatkan Amni tak merajuk dah. Haha tertanya-tanya. Wee~
Bila ingat sweater tu, rasa mcm... Aaa heaven. Kekeke. Eeei, apesal ni? Tetibe je. Haiyak! Haha mane boleh ckp pasal sweater ni. Nanti ada org kelam nak bangga-bangga ada sweater tu! Haha. Elehh Amni pun ada sweater la. Satu almari Amni kumpul. Haha. Wekkkk! Nanokkkk punnnn xP

*padahal dalam hati terloncat2 nak sweater tu. Haha*


thanks reading , byeee

Tuesday, July 17

Amni tak tau nak buat post title ni apa. Hm, tak payah nak title title sangat la. Paneh o. Err =,=
Eeei benci benci benci tau tak! Eeei geram geram geram! Rasa mcm nak rembat orang laju-laju je. Eeei tak suke tak suke >,<''
Tau tak, kadang-kadang ape yang kamu buat tu, buat amni terasa hati. Aahhh, kamu bukan peduli pun kan? Suka hati kamu la. Tak paksa pun kamu tau.
Cukup la. Amni maleh nak ckp pape dah. Buat je la ape yg kamu suka ye ;)
Eeei rasa mcm nak tumbuk org gune octopus je! Rasa mcm nak jelir lidah kat org je. Wekkkk :P

// jangan ckp dgn Amni dah. Merajuk 4 bulan :P wekkkkk.


thanks reading , byeee

Monday, July 9

Jangan biarkan ia berulang lagi :'(

Hai ;)
Cepat betul masa berlalu. Dah bulan 7 dah. Dah nak puasa dah pun. Bulan 7 ni, banyak peristiwa. Birthday adik, ayah, nana, speaker, qibah, dayana, sue, nabilah. Hewhew. Ramai betul. Aku pun, ada tarikh keramat dalam bulan July ni.
22 July. Hewhew sama dgn birthday Dayana and Naqibah.
Kisah yang penuh tragis, aku takkan lupa dan yang paling aku terkejut, Shinichi pun ingat tarikh ni. Shinichi, Amni tak sangka sebab kebanyakan benda berkaitan Amni, Shinichi still ingat. Terima kasih, Amni hargai itu :')
Shinichi, Amni terharu bila Shinichi selalu tanya khabar Amni. Hihi. Terharu juga bila Shinichi bg Amni lagu 'Tuhan, jagakan dia'. Shinichi, Amni kat sini okay je tau. Takyah risau. Kat sini Amni ada kawan-kawan yang baik hati ;) Oh ya! Tak lupa juga kembar Shinichi tu, Conan Edogawa. Hehe. Dia selalu jaga Amni kat sini. Dia baik tau! Hari-hari dia jadi peneman Amni, dia jadi abg yang baik, sahabat yang setia, dan jadi atuk yang berjaya. Haha. Dia suka marah Amni mcm ni 'eeeii, Amni ni kan. Nak kena ni' haha lebih kurang mcm tu la.
Shinichi, dia sangat baik mcm Shinichi, Jangan risau. Dia kan kembar Shinichi ;)
Shinichi, 22 July tu makin dekat dan menghantui kita kan? Amni harap sangat perkara tu tak berulang lagi :( Amni taknak kehilangan sape-sape dah. Amni taknak sedih dah.
Shinichi, kalau Conan buat Amni, sila marah dia. Tau tau tau. Hehe. Tapi, rasanya dia tak berani kot. Amni merajuk setahun dgn korang kalau buat jahat dengan Amni! Haha.
Shinichi dan Conan, Amni budak baikkan? Hewhew :3 Terima kasih dah banyak bantu Amni terutamanya Conan Edogawa! Dia guru muda Addmath Amni! Haha.
Apa pun, 22 July perlu diharungi juga. Shinichi, sila jangan ingatkan Amni hari tersebut.

Sayang ♥ ,
Haibara Ai - Amni yang baik! Hihi.



thanks reading , byeee

Saturday, July 7

Korang, aku rindu ni :'(

Ama, Iqa, Meera, Puput, Senah.
Aku rindu korang ni. Seriously! Aku tgh ada masalah kat sini. Dulu, kalau korang ada mesti aku share dgn korang.
Weh, puasa dah nak dekat. Balik la wey. Aku rindu ni. Aaaa korang buat aku rasa nak nangis la. Wuu wuu.
Ama, tiap kali aku rindu hang, aku bace msg tgh malam yang hang hantar kat aku panjang lebar tu :'(

" Amni , dah tid0 ke? Ak rindu 3rk. B0leh x ak nk patah blik mase. Ak xnk dpt 8a , ak xnk isi b0rg mrsm. Ak nk dd0k dgn k0rg. Ak nk f0rever dgn k0rg. Ak rase k0s0ng. K0rg mst tgh sr0n0k2 bile ak tgh susah. Agknye k0rg engt x kt aku. Ak ase x best bile ak pk k0rg tgh sr0n0k2 xd aku. Ak rindu nk jd bdk kementrian. Ak rindu nk pkai kasut kanvas. Rindu nk pkai bju pengawas. Rindu blazer pengawas. Rindu tecer shikin , tecer r0snah , tecer nik. Ak rindu nk jln balik ngn k0 , kimah sume. Rindu nk mkn fishball ngn kuetiaw kantin. Ak rindu nk pkai bju pj jati , ak rindu hjh lijah , ak rindu mcp. Kt sane ak xd sape. Ak ad iqa jew. K0rg ad sume. Yg plg ak rindu drama. Ak xtaw bile ak nk st0p nangeh psl k0rg. Amni , ak rindu sume yg ak penah ade dlu. "

Ama, hang buat aku punya mata masuk habuk tiap kali bce msg ni. Ama, kitorang rindu gila kat korang :( balik la cpt. Nak puasa and beraya dgn korang. Rindu nak buat perangai dgn korang. Orang kat sini tak faham kite kan? Aku sayang batch kite 3RK'11 :')



thanks reading , byeee

Thursday, July 5

A little bit... Lalala~

Hai, hehe.
Hari ni aku rasa kesian sikit. Hehe. Aku tengok monsters kesayangan Nana patah hati. Ate, sumenye patah hati. Ngapenye, yong? Haha sabar je lah, weh. Dah dugaan. Jadikan la sebagai pengajaran.
Ehh, korang dah kena mcm tu, jangan buat mcm tu kat org lain tau! Takkan korang nak sume orang sakit hati mcm mane korg sakit hati? Tak adil lansung utk org yang tak bersalah.
Btw, dulu aku rasa korang yg bg nasihat kat orang supaya tak terlalu mengejar 'cinta'. Erk.
Korang tau ke maksud 'cinta' yang sebenar? Kalau setakat google maksud cinta, rentikan la. Lupakan je la. Korang tau ke mcm mana rasa 'patah hati' yang sbnar.
Adoiyai, kecoh la. Baru couple takat sebulan dua, bila break kata tak leh hidup tanpa 'dia' disisi la, setiap perkara yg buat, teringat kat dia la. Padahal seminggu lepas tu dah minat orang lain. Deyyy, pigidah! Haha.
Wehh, kite sume ni still budak sekolah okayy. Haha lagi2 yg bawah umur 15 tu. Weyy chill lah weh. Kalau dah jodoh tu, tak ke mane lah weh. Tak sabo beno nak kawen. Haha. Nonsense!

#tetibe teringat kat double M. Double M, lain kali jangan buat lg dah tau. Tgk, skrg dah terkena. Hewhew :3


thanks reading , byeee

Tuesday, July 3

Sedih, Risau, Takut, Marah, semua adaaaaaaaaa



Hai, semua. Hari ni hari yang agak suram la. Wuu wuu. Kenapa sejak dua menjak ni, aku macam 'diekori' erk. Risau pun ada, sebab aku selalu jalan sensorang. Lalala~ Tapi peduli apa kan, sebab takde sape peduli aku punnnnnn. Hihi. Alaaaa, kalau kena culik tu, boleh cari lagi. Tapi, kalau dah naik motor speed, bawak melulu, lagi bahaya kan? Benda melibatkan nyawa, dibuat main-main. 
Cuba lah jangan bagi orang risau. Cuba sayang sikit nyawa tuu. Ish ish ish, sekarang dah lah banyak xcident. Hati-hati la, tak payah nak mengelamun sangat la kalau tengah bawa motor tuu. Dah lah bawa laju. mengelamun pulak tuu. Eeeeee! Tah pape laaaaa. 

# keliru dengan keadaan, aku dalam proses untuk belajar mengalah dengan AN. AN, harap sabar ye. Amni akan tetap mengalah dengan AN. Mungkin perlukan masa. Anyone? Please help me! :'(

thanks reading , byeee

Friday, June 29

工 レσ√乇 ㄚ◯∪ ♥

Korang perasan tak, disebabkan selalu melihat dan menunggu perkara-perkara besar dan dianggap lebih penting, kita selalu terlupa perkara-perkara kecil yang sebenarnya dah terjawab penantian tersebut dari awal lagi.

Tak payah tunggu ungkapan 'i love you' sebab perkara-perkara ni pun membawa maksud yg sama tau! Hehe.


1 - bila korang tak reply msg, dia terus call
2 - tetap gelak padahal lawak kite tak menjadi 
3 - tak pernah tolak bila diajak menonton filem romantik, walaupun hakikatnya dia bukan seorang yang mellow
4 - selalu bertanya aktiviti harian korang dan menganggap semuanya menarik
5 - reply msg dgn cepat tak kira masa
6 - berusaha mendekatkan diri dengan kengkawan korang
7 - berusaha menyukai perkara yang korang suka
8 - korang nampak yang dia selalu pandang muka omey korang


9 - bersungguh-sungguh menunjukkan perhatian bila korang ditimpa kecelakaan, walaupun cuma luka kecil
10 - lebih kemas dan wangi daripada biasa
11 - memuji penampilan korang and ni selalunya sbg galang ganti 'saya suka awak!' hehe
12 - bersikap peramah dengan family korang, siap bawa ole-ole lg utk parent dgn adik beradik korang. Amboii! Haha
13 - bila bergambar ramai-ramai, dia selalu ambil position bersebelahan korang. Phewitt!
14 - sanggup bangun pagi pd hari minggu semata-mata nak ambil korang dekat station bus
15 - dia still ingat hal remeh yang dah jadi minggu lepas walaupun korang sendiri dah lupa
16 - mengajak korang ke majlis perkahwinan kawan, adik-beradik or saudara mara dia
17 - kalau makan kat restoran, dia lebih suka berbual daripada menjamu selera
18 - lebih bersemangat bila korang ada dengan dia
19 - selalu tunggu korang balik dari sekolah utk jalan sama-sama
20 - lansung tak mengeluh walaupun terpaksa teman korang window shopping all day long~
21 - selalu memancing ayat sbb nak tau korang dah berpunya ke belum
22 - sanggup membatalkan rancangan peribadi dia sbb nak bersama dgn korang lama-lama
23 - tak mudah berjanji. Bkn sebab tak boleh dipercayai, tp dia takut mengecewakan korang bila janji dia tak ditepati. Atoto!
24 - menawarkan bantuan tanpa diminta
25 - fikiran dia sering terfokus utk menarik perhatian korang sampai terlupa hal-hal lain


26 - berlagak macho, misalnya tak bagi korang bawa barang-barang berat
27 - secara terus-terang menunjukkan ketidaksukaan dia kat idola korang yang handsome-handsome tu
28 - tak segan meluahkan masalah peribadi dia kat korang. Cthnya, penceraian parent dia
29 - suka bg surprise. Suka bercerita tentang perkara-perkara tak terduga dan manis
30 - mengelak jika korang bertanya pasal ex dia. Bkn sebab tak jujur, tp dia nak jaga perasaan korang
31 - saat korang demam or sakit, dia datang melawat siap bawa favourite food korang lg tu
32- bersedia mendengar keluhan korang
33 - korang orang pertama yang akan diberitahu jika dia ada berita gembira
34 - sentiasa nak tau aktiviti harian korang setiap hari
35 - berusaha meyakinkan bahawa dia dah tak ada apa-apa dengan ex dia
36 - suka bagi msg ucapan 'good morning' dgn 'good night'
37 - menjawab telefon tak kira masa walaupun tengah malam
38 - sentiasa fokus pada korang walaupun ada girls yang cun melecun di depan
39 - tetap membela korang
40 - tak suka tengok korang dengan boys lain
41 - sentiasa bg respon dekat status dan tweet korang
42 - menawarkan jaket dia bila korang kesejukan. How sweet! ~
43 - meminta pendapat korang dalam buat keputusan besar
44 - first date belum tamat, dia dah rancang utk date akan datang
45 - kalau korang jatuhkan barang dia, dia tak kan marah dan membebel
46 - bila dia berjanji akan call, dia mesti akan call tepat pada masanya
47 - walaupun korang tak pernah cerita, tapi dia tahu hobi korang
48 - kalau berdebat, dia selalu mengalah
49 - menyedari bila korang potong rambut
50 - mengajak keluar hari minggu, tp hari isnin lg dah ingatkan
51 - dia lebih banyak mengusik korang berbanding girls lain
52 - walaupun birthday korang sebulan lg, tp dia dah tanya apa hadiah yg korang nak
53 - dia takkan benarkan korang keluarkan duit sendiri ketika keluar bersama
54 - tak pernah bg nasihat seperti 'jangan makan byk-byk, nanti gemuk!' sbb dia terima korang seadanya
55 - memujuk korang tengok bola, futsal, badminton atau apa-apa je la yang dia ambil bahagian
56 - sanggup bersusah payah teman korang sampai dua tiga mall demi mencari jenama kasut kegemaran korang
57 - dia banyak cerita pasal family dia
58 - kalau berjanji, dia tepati masa
59 - sanggup menonton filem kali kedua, sbb tau korang belum dan teringin menonton
60 - memberi nickname yang pelik-pelik dekat korang
61 - kalau naik kereta, dia akan pasang lagu pop shj sbb tahu korang tak suka lagu rock

62 - kalau korang bad mood, dia akan berusaha utk buat korang tersenyum
63 - bila keluar berdua, handphonenya tak diusik sebab nak bagi perhatian yang lebih utk korang
64 - mengajak korang makan di restoran yang mahal
65 - bila depan kawan-kawan, dia cool. Tapi bila berdua dengan korang, dia nervous
66 - bertanya sama ada korang suka lelaki macam dia atau tak. Walaupun macam tak serious, tapi sebenarnya dia serious!
67 - berbual perkara-perkara yang tak penting bila berjumpa dengan korang. Sebenarnya dia nak berbual dengan korang
68 - dia marah kalau dapat tau korang diganggu oleh boys lain
69 - kalau semua kengkawan balik, dia jadi orang terakhir. Pfft, sebenarnya sengaja mengambil kesempatan untuk berdua dengan korang
70 - akan merasa sangat bersalah jika gurauan dia buat korang tersinggung
71 - dia sentiasa tersenyum bila dengan korang
72 - sentiasa melindungi korang
73 - cuba untuk tidak menyentuh korang sebab taknak dianggap sebagai biadab
74 - berkali-kali dia cuba mengatakan sesuatu, tapi selalu tak teucap. Takut tersalah cakap
75 - sanggup mencuba kelas tarian, cuma sebab korang suka
76 - memberi renungan 'dalam' bila adanya eye contact
77 - tak ragu-ragu nak bg korang jaga handphone dan wallet dia
78 - dengan bangga memperkenalkan korang kat kengkawan dia kalau terserempak kat mall
79 - menampilkan sisi maskulin bila pilih menu
80 - sanggu menghabiskan makanan korang walaupun dia dah kenyang. Kononnya taknak korang membazir and menjaga hati korang ^^
81 - saat korang ceritakan impian korang yang pelik-pelik tu, dia dengar dengan penuh perhatian bukan mentertawakan
82 - membuat kolaj atau video dr koleksi gambar-gambar korang keluar dengan dia
83 - bertanya korang jenis boys yang korang suka
84 - selalu pakai baju yang sama hanya sebab korang pernah kata yang korang sukakan baju tu
85 - kalau dia jenis pemalu, muka dia mesti kemerahan bila korang ajak sembang
86 - sentiasa menghormati korang. 
87 - dr segi emosi, dia akan mengikut emosi korang. Kalau korang tgh happy, dia pun happy. kalau korang tengan sedih, dia pun join sedih. Hewhew
88 - bersungguh-sungguh bila ada aktiviti bersama-sama korang
89 - sanggup berpatah balik walaupun dalam hujan dan traffic jam hanya kerana dompet korang tertinggal dan ada dekat dia
90 - suka bg BBM or SMS lucu dgn harapan korang akan menyukai dan membalasnya
91 - bergurau mahu mengajak korang dating. Padahal memang dia sengaja nak tengok reaksi korang
92 - walaupun dia seorang perokok, tapi dia takkan merokok bila berdepan dgn korang. Malah, sanggup berhenti merokok bila dapat tau korang benci perokok
93 - tak akan membatalkan janji kecuali terjadinya kecelakaan
94 - selalu melafazkan kata-kata rindu
95 - takkan melayani ex-nya walau apa sekalipun. Malah menceritakan kepada korang kalau ex dia tegur di Facebook or tempat lain
96 - memberi hadiah coklat or teddy bear, even bukan pada hari yang special
97 - mengajak korang datang ke rumah parent dia

98 - menyimpan gambar korang di handphonenya. Tak lupa juga gambar korang dengan dia!
99 - memberitahu password email dia walaupun korang tak pernah minta

100 - meminta pendapat korang
and lastlyyyyyy.



101 - HE TELLS YOU HE LOVES YOU....




# Benda ni copy paste je, sbb ada orang nak baca. Haha, buka semua betul pun. Yang tak logik pun ade. Haha, rasanya la. Bergantung la. Hihi.


thanks reading , byeee

Jahatnyaaaaaaa! Haha

Hai.
Tak terkata.
Midnight post ni. Tgk jam sikit. Eh pukul 3.32 la. Hewhew.

Kesian aku terjaga tengah malam. Haha tadi sampai rumah pukul 12 lebih. Sementara nak tunggu orang lain guna bilik air, kononnya nak baring kejap la. Haha sudahnya, tertidur. Dengan tak mandinya, dgn tudung pun pakai lg, dgn handphone dalam pocketnya. Haha. Yang paling teruk, aku terjaga sbb panas. LOL, kipas tak buka! Paneh oh. Haha. Akhirnya buat keputusan, g mandi. Haha sekarang, aku tak leh tidur dah. Segar weh! Air sejuk. Hahaha.

Aku sebenarnya nak post pasal insiden petang tadi. Tapi tak terkata. Haha takpe la. Hanya mampu berkata
'Conannnnn! Awak jahatttttt!'
Hahaha gerammmnyaaaaa. Nape la buat Amni mcm tu. Malu ah. Haha. Btw, kalau Nana tak bgtau mak dia yang kat depan tu ada dia, mungkin dia.... Ahhhh haha. Maksud aku, kalau MR.M tak minta buku dr aku, mesti dia tak masuk jumpa mama tanya mana aku. Wuuuu malunya. Haha.

# Mama, sila jangan percaya gosip kami. Haha. Amni dgn Conan tu kawan gaduh hanger je. Hewhew. Kan Conan, kan? Jawab ye! Hahaha


thanks reading , byeee

Tuesday, June 26

Terlalu berharap?

Mesti perit, kan? Bila orang yang kita suka dan sayang dah tak pedulikan kita. Kan kan? Bukan aku tak faham. Aku faham sangat dan aku pun pernah lalui detik-detik mcm tu.

Dari situ, aku belajar banyak perkara. Salah satunya, jangan terlalu berharap. Bukan ape, ini soal hati dan perasaan. Mana boleh dipaksa-paksa. Cuba terima kenyataan. Redha dengan apa yg jadi. Semua orang tahu, bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor. Mungkin dia bukan utk kita.

Lagi satu, bila kita dengan 'dia' dah berjauhan, and 'dia' pun dah ada pengganti, jangan la kita bermusuh dengan dia. Tak baik tau. Dulu sayang gila-gila. Sekarang, benci mati-matian. Takkan nak bermusuh dengan orang yang kita pernah sayang dulu kan? Marah tu, memang la. Marah sangat, sedih, pedih dan perit. Alaa tapi kan, kita boleh buang perasaan tu jauh-jauh sebenarnya. Cuma mungkin memakan sedikit waktu. Terutamanya girls kat luar sana yang berjiwa lembut tu. Hey! Saya yang kasar ni pun sedih bila dibuat mcm tu tau! Inikan pula korang kan?

Hee ~ takpe. Girls, awak semua kuat, kan? Takmo nangis-nangis ye. Mengalah tu perkara yang susah, tapi satu hari nanti kita akan dapat kebahagiaan yang tak terkata. Ewahhh. Hehe.

Nanti bila kita berdepan dgn 'dia', jangan la tarik muka. Kita still boleh kawan dgn dia. Kita still boleh sayang dia sbg kawan. Kan kan kan?

Act, post ni utk someone tu. Dia terlalu mengejar cinta dan babitkan aku dalam perjalanan dia dalam mengejar cinta mati dia tu. Erk -,-

Hopefully, satu hari nanti kau akan fikir balik apa yg kau pernah buat dulu dan persoalan ni akan bermain di fikiran kau 'nape aku buat mcm tu dulu eh'. Kalau kau ni berfikiran positif, kau akan rasa 'haha, lawaknya bila zaman budak-budak dulu aku buat mcm tu'. Tp kalau kau still dengan pesimistik kau tu, kau akan terus salahkan aku.
Ceh -,- jadi, sila optimistik. Sekarang, aku nak belajar ye! Erk.


thanks reading , byeee

Saturday, June 23

Where's my diary?! Aaa

Hari ni ada satu insiden yang menyedihkan terjadi dalam hidup aku. Aku takut :'( aku balik cepat-cepat. Mencari diary untuk meluahkan segalanya. Tapi, usaha aku mencari diary tak berjaya. Diary aku tetibe hilang. Mane woi! Sape amik hah? Tau tak aku tgh ada masalah ni?! Ya Allah :'(
At last aku fed up, dan ambil keputusan untuk tak terlampau mengharap pada diary aku. Dalam diary tu dah banyak menyimpan 1001 kisah sedih aku. Oh, mungkin diary aku tu bosan kot. Asyik-asyik kisah sedih. Hehe. Takpe la. Lepas ni apa-apa yang berlaku, aku cuba untuk tak mengharapkan diary aku untuk meluahkan perasaan. Selama ni, bila dapat masalah je cari diary haha. Diary pun mcm dah hilang dari pandangan aku, kan? Redha je la.

Anyway, pada sape-sape yang nampak dan ambil diary saya harap awak tak baca kisah hidup saya yang menyedihkan dan menakutkan tu. Saya harap, awak dapat jaga diary saya tau. Jangan koyakkan diary tu, penat saya jaga dia elok-elok!
Hm, kehilangan diary tu seolah-seolah aku dah kehilangan kehidupan aku. Aku sayang diary tu sebenarnya. Jangan tanya kenapa. Tapi diary tu mcm ada aura bila aku luahkan perasaan. Patut ke aku cari diary baru? Maaf, ketiadaan diary lama buatkan aku takde semangat nak tulis diary.

Dear diary,
Kalau awak manusia, saya nak awak tahu sesuatu.
'SAYA SAYANG AWAK ! Muahh muahh ♥ :* '
Itupun kalau awak manusia la haha. Tapi.... Hm :'( diary, kalau awak manusia, jangan lupa saya tau!
Itupun kalau awak manusia la haha. Tapi.... Hm :'O saya tahu tu semua angan-angan.

Mana diary aku ni?! Yelaaaaa sume taknak kawan aku. Aku faham. Bye :'(



thanks reading , byeee

Friday, June 22

Pagi yang mengantuk TT.TT

Pagi ni susah betul aku nak bangun pagi. Haha. Alarm pukul 5.30. Aku asyik delay kan 10 min setiap kali alarm aku berbunyi. Haha at last, aku bangun pukul 6.40. Malam td pun aku tidur pukul 4. Mane taknya. Memang ngantuk ah. Hari ni ada English Drama Competition. Haha best tgk performance diorg. Kitorg agak kelam kabut hari ni. Maybe sbb masing-masing gementar dgn peranan sendiri. Hewhew. Even pada hujungnya tak dapat juara, tapi semua enjoy. Kot la. Haha. Pape pun, senior dah buat yang terbaik! Hehe.
Hm, aku tak tau nak cakap mcm mane. Malam semalam aku malu gile tau. Aku tak marah. Cuma terkedu, terdiam and tergamam *benda yg same je pun hehe* bila ada orang cakap mcm tu. Btw, ape yg ditegur tu betul la. Tak salah pun. Act, benda tu tak disengajakan. Seriously tak sengaja. Aduhh, malunya.

# Amni minta maaf :'/


thanks reading , byeee

Pertama kali ^^v

Haha malam ni aku tersangatlah bosan. Aku nak post something kat blog. Tp maleh buka pc. Fikir punya fikir, tetibe aku teringat. Hewhew. Aku g kat market, lalu meng-download blogger app ni haha. So, skrg boleh la aku mengarut sorang-sorang sepanjang malam. Aku pun mcm nak forever alone. Takde sape nak kawan dengan aku kan. Haha nasib baik ada diary online ni kannnnn? Haha. Aku nak buka Twitter, tapi TL laju sangat. Aku maleh nak bace. Haha. Buka Facebook pula, ramai tak online. Buka Whatsapp, macam takde sape nak kawan je. Buka Viber, haha aku bukan kaki bergayut. Dan akhirnya, buka blog, dapat la mengarut sikit-sikit. Aku mengantuk gila hari ni. Tapi nak buat macam mane kan. Aku menahan dr td. Aku nak sembang. Tp takde sape available malam ni semua orang busy dan penat. Almaklumlah baru habis sukan. Papepun, aku kena bangun awal esok pagi. Ada competition drama! Doakan kami ye. Hewhew.
Goodnight yayunk! Muah. Haha.


thanks reading , byeee

Keadaan semakin mengelirukan


Hai, apa khabar semua? Haha beria aku tanya khabar org. Padahal mana ada sape baca benda alah ni. Aku sorg syiok sendiri kat blogger ni. Haha. 
Hmm, aku sekarang makin tak faham dengan apa yang jadi kat aku belakangan ni. Kenapa ye? Mula-mula pasal kesihatan aku sendiri, kedua pasal perasaan aku. Lalala~ Aku taknak amik tau pun pasal kesihatan aku. Rahsia yang lama aku pegang, aku dah cerita kat semua kawan-kawan aku. Tapi, ada juga orang yang taktau pasal ni. Aku bukan apa, aku cuma taknak ada sape-sape risaukan aku. Tengok, buktinya. Sekarang, pergerakan aku, pemakanan aku semuanya dikawal oleh kawan-kawan aku. Haha, terharu laaaa dapat sahabat macam ni kan. 
Dalam masa yang sama, aku taktau nape aku cakap keliru dengan perasaan aku. Oh yeeee, aku dah ingat. Mungkin sebab dua orang manusia tuu kot. Alahai, setiap kali aku fikir pasal diorang due tuu, mesti diary aku jadi mangsa. Nana of course lah tahu. Wuuuuu, sedihnya. Kadang-kadang aku dgn Nana sembang pasal ni sampai tengah malam and tertidur macam tuu je, hihi. Sometimes ada juga bila sembang pasal ni, tidur dengan mata berair pun ada. Kesian, Nana selalu macam tuu. Sabar je lah ye, Nana. Kita redha je lah dengan ape yang jadi. Aku buntu, taktau nak buat macam mana lagi dah. Nak beralah macam mana lagi? Semua usaha yang kita buat, tak menjadi. Ahhhhh, btw thanks Nana sbb selalu jadi mangsa aku. Haha. Tak lupa juga kat diary kesayangan aku sebab tak pernah bocorkan rahsia. Haha. *Ate, nama pun diary, boleh cakap ke pun? Hahaha* Diary aku hebat, kalau bawa gi sekolah, tak pernah kena curi pun. Haha. Takde sape ke yang nak baca diary aku niii? Haha promote pulak. Nanti rahsia dah terbongkar, nangis tak berlagu. Haha.
Lastly, aku nak cakap aku bosannnnnn. Minggu depan 3 hari 2 malam pasti bosan tanpa teman. Wuarghhh, temanlah aku! Haha. Haaaaa, tak lupa juga. 3RK'11, i miss you all sooooo much! Ahhhh, bosan korang takde puasa ni! Aku taknak gi terawih sorang2, hihi :'3

thanks reading , byeee

Thursday, May 10

Ohhh, puasaku!



Semalam aku diajak puasa. Hihi, kebetulan pula mama ajak puasa. So, okayyyy aku puasa. Pukul 4 pagi bangun. Malasnya nak makan. Minum je lah. Tetibe, ehhhhh ternampak biskut strawberry. Macam mengancam je. Haha, baik aku makan. Nanti dah siang takut kempunan pulak kan. Haha, so itu je lah. Untung lerrr, ada orang sahur makan nasi kan. Haha. Then pagi tuu pergi sekolah. Aku dah bagi tau kawan-kawan aku yang aku puasa. Sembang punye sembang, tetibe si Kimah datang kat aku, hulur coklat malties. Aku nih tgh seronok bercerita time tuu. Amik je lah coklat tuu. Siap cakap "terima kasih!" lagii tuu. Aku amik terus masuk mulut. Laju jee. Tetibe Syasya jerit kat aku "KATA PUASA?!" aku pun, Aaaaaaaaaaaaa terus ludah coklat tuu keluar. Haha, aku tgk coklat tuu. Separuh lag kering okey! itu bermakna, aku tak hisap lg coklat tu. Muehehe, malunya aku. Dah lah dekat perhimpunan. Lastnye, sume tau aku puasa pehtuu makan. Cis cis cis. Haha. Syasya ingat aku tipu dia yang aku kata aku puasa. Tapi, aku lupa yang aku puasa. Aaaaaaaa. Haha. Mane taknya. Aku puasa time org lain tak puasa. Ini bukan bulan puasa. Memang la aku lupa. Aku nih dah lah jenis cepat lupe -____-'' Wuu wuu TT.TT . Sampai ke malam ade je orang kata aku tak kuat iman la, ape la. Aku lupa laaaaaa. Bila diingat balik, lawak juga. Kimah hulur, aku amik, siap cakap terima kasih lagi tuu, kimah yang tak tau aku puasa, dipersalahkan. Hihi. Lepas nih, kalau aku puasa, aku kena tulis kat tangan besar-besar "HARI INI PUASA, TAK BOLEH MAKAN" hewhewhew :3

thanks reading , byeee

Monday, May 7

Time aku excited juga laaa, kau buat spoil! -_-


Semalam kan kan kan. Aku nak post something kat sini. Aku excited gila nak post. Tetibe kan, sebelum aku post tuu, aku terserempak dgn satu 'comment' nih. Jujur aku kata, aku terasa gila dengan comment tu :| so, tak jadi aku nak post. Aku rasa mcm serba salah pun ada, sedih pun ada, bengang takyah cakap la, lagi la ade! Then, nak msg si Nana pun, dia tak on phone, kes merajuk katakannnnn. Aku bukan taknak tweet pasal comment tuu. Cuma aku taknak sebab comment tuu, aku terus takde mood kat twitter. Haha, so aku buat keputusan, ckp je terus kat kawan aku yang sorang nih. Hihi, aku memang selalu cite sume masalah aku kat dia, bg dia pun ada masalah sekali. Haha, jahat tak aku? Tapi dia lg jahat. -_- kelammmmmm. Haha, bila dah cite, okeyyy aku ngaku memang lega gila. Terima kasih tau.

Haaaa, berbalik pada cerita semalam. Aku nak gtau niiiii. Haha, tracksuit putih yg selama nih aku idam-idamkan, aku impi-impikan, dapatttttttttttttttt. Weeeee~ Seronok tau! Haha, lepas nih kalau nak pergi luar negara sekali pun, tracksuit tuu wajib ada dalam list! haha. Serious seronok. Bila balik rumah, aku pakai seluar tuu, aku rasa ada aura. Awesome gila! haha. Disebabkan seronok yang melampau-lampau, aku berlari sorang-sorang dalam rumah tuu. Hihi, adik aku pun kata aku tak betul. Ada aku kisah? Janji dapat tracksuit. Haha, dah lepas nih mama tak kasi beli tracksuit dah. Mama kata, tracksuit aku berlambak -_- banyak lagi yang baru yang tak pakai lagi, tapi nak beli lagi baru. Hihi, sebenarnya aku nak kumpul line yang warna-warni tuuuuu >< Mama niiii. Haha. Lepas nih kalau aku nak beli tracksuit baru, kena guna duit sendiri lah jawabnya. nampak gayanya, aku kena puasa laaa kalau macam nih. Haha.
Sebenarnya aku nak cerita pasal tracksuit yang awesome tuu je. Tak lebih pun. Haha. Byeeeeeeee ^^v

thanks reading , byeee

Sunday, May 6

Mood studyyyyyy, tolong datang T.T



Hari nih aku rasa macam nak study. Wahhh, haha tetiba je. taktau la mana datang semangat nih. Pape jela. Aku on nih pun bukan lama. Umi, g library dgn Rosma rasanya. Seronok ler kome :3 kimah pulak gi Parade dgn Kakak Tiera. Dia beli buku. Almaklum laa~ Orang tuu dah dapat duit catering dia. Haha. Aku pula? Semalam gi Aeon. Aku dapat kasut baru! Haha aku rasa semangat aku belajar tuu dapat dr kasut baru tuu kot. Haha. Semalam adik dapat baju. Aku dgn mama tak sempat sbb petang tuu aku kena gi tuisyen. Tapiiiiii, petang nih turn aku dgn mama pulok shopping. Mueheheh, dah tak rupe org nak exam je aku nih. BTW, jadual exam padat gilooo. Kertas akaun dgn tasawur aku sama dgn kertas Bio and Chemist. Hadoii, pening pale. Orang exam 2 minggu, aku exam 3 minggu. Dahsyat2. Aku cube je laaaaa. 

// Tak sabar nak keluar! Nak beli tracksuit yang aku idam-idamkan tuuuu :3. Nak tracksuit putih macam Rosma dgn Amin! Haha xD

Bye, Assalamualaikum ;)

thanks reading , byeee

Thursday, May 3

Petang khamis punya story



Nasib baik aku ada blog kan? haha td aku update, nih aku update lagi. Dah rupa twitter dah aku rasa, banyak kali update. Tapi, aku kisah ke? Haha aku punya blog, sukahati aku lah.Aku bukan apa. Almaklum lah dapat tidur petang kejap tadi. Hehe, best gile tidur petang rupanya. Dapat mimpi indah je~ whahaha xD. Bangun2, aku lapar. Ahhh, taktau nak makan apa, pergi 7-11 je la. Then dapat pula chocolate ice-blended petang2 panas nih. Ah, sejuk sikit. Haha.
nyam nyam nyam, dap kan kan kan? hahaha. Dah dah dah, cukup. Aku nak cerita kisah dekat sekolah tadi pula. Lawak betul bila cikgu suruh buat spotcheck gula2. Macam mana nak check entah. Takkan nak scan. And bila dah rampas, nak bagi sape makan? Pengawas? LOL. Standart la tuu. Ramai bawa chocolate nak makan time ngantuk. Tapi, betul juga. Kome pun satu, lepas makan, tak reti buang dalam tong sampah. Sudahnya, aku pun tak boleh bawak chocolate dah =='. Haha kebetulan pulak tadi kimah bawak Cadbury bagi aku. Ceh, malaslah aku, aku dapat cadbury. Pulak tuu bukan dapat yang kecik. Yang besar tuu.
Whahaha, pagi2 lagi dapat chocolate. Pandai betul Kimah, bg chocolate time hari khamis. Hari yang sejarah 2masa. whahaha, Aku, Nana, Umi, Rosma, Ecah, Muz, Syasya makan waktu sejarah. memang terbeliak la mata bila dapat makan chocolate. Tak ngantuk lansung! hahaha. So, cikguuuuuu. Bagilah kami bawa chocolate pergi sekolah :3 Haha Ehhhhhhh, wait! Aku dapat lebih satu tau! hahaha. Taraaaaaaaaa!
Hihihi special dok? Aku dapat2 je chocolate nih terus masuk mulut. Alahai, kenapa lah setiap chocolate sedap, dapat makan sesuap je? Haha. Tapi kannnnnn, rasa sedap dia lain macam tau! Maklumlah orang belanja rasa dia mesti lebih sikit kan? Haha. Ehhhhh, nanti dulu! Balik sekolah aku tweet kimah pasal chocolate yang sebiji tuuu. Then dia cakap "chocolate tuu bukan dari aku, pandai2 lah pikir dr sape". Hm, tengah pandai2 pikir lah nih. Aku maleh nak pikir sebenarnya. Aku anggap benda tuu dari Kimah. SHARIFAH HAKIMAH BT SYED OTHMAN. Okayy? Fullstop. Hahaha. Btw kimah, aku wakil umi, rosma and yang lain2 nak cakap SAYANGGGGGGGGGGG KIMAH. Hihi. Tgk nih, sayang kitorang yang bersinar-sinar lagi ikhlas nih.
Muahaha, kalau hang bagi lagi chocolate, tambah2 sayang kitorang kat hang! Whehehe xD
thanks reading , byeee