Saturday, October 29

hari yang dinantikan sudah tiba (':


hari nih hari yang rami orang nanti-nantikan. yelah, mana tak nya nak makan nasi minyak lah, apa lagi kan?
pukul 11.30 ayah suruh bersiap-siap. adik, gaun : pink. mama, berbaju kurung ^-^ : merah hitam. ayah, kemeja. aku? mama belikan baju baru, cantik ! hehe. tapi itu bukan cerita untuk post kali nih.
pukul 1.08 petang sampai kat dewan tuu. ehh, pengantin baru sampai (: nasib baik sempat tengok diorang masuk dewan. dan bermula lah ceritanya .......
*hah, kali nih baru nak cerita. tadi tu intro jea, hehe*

bila aku turun dari kereta, pengantin tak masuk dewan lagi tahu (: then tiba-tiba ratu sehari tuu nampak me and my family. dia senyum, menawan. *bangga lah pengantin senyum kat aku :8) haha.
lepas tuu sebelum masuk aku salam dengan mak pengantin, Cik Yati . woo ~ cantik woo  . bukan Cik Yati sorang jea. anak bongsu dia pun ada, Kak Ain. mak aihh cunn gilaaa ahh  ! 

masuk dewan, terlihat kelibat seorang awek cun, phewittt. Kak Atie. merah menyala gitu. dia dengan sorang awek kiud nih, Kak Fain. diorang dah sampai awal rupanya. dah makan pulak tuu. cuma tunggu pengantin sahaja rupanya. cehh, taknak bgtahu awal-awal yang diorang nak datang awal, hehe.

dan penyambut tetamu bagi aku ngan mak aku ialah, jeng jeng jeng ---> Abg Man Cipet dan Abg Jijoy ! Jyeahhh , bagus gilaa diorang nih, sambut kitorang, hehe. lepas tuu ayah sembang-sembang dengan Abg Man. Abg Jijoy ? hilang entah kemana *-*. sedang mereka sembang-sembang, aku makan sambil usha-usha pengantin kat atas stage tuu. pelamin lawaa ouh. kerusi besar beb. pengantin cun weh. then, tetiba pengantin tuu byebye aku. pehhh , seronok. bukan takat byebye jea. ajak aku naik stage pulak tuu, bersalam-salaman. heee, bangga habis aku. tapi, dalam bangga-bangga pun, aku tengah menahan sebak sebenarnya. eh, silap bukan menahan sebak lagi dah. sebabnya dah mengalir dah air mata tuu. cuma nak cover sikit-sikit jea depan mama. yelah, tak syiok lah sobb sobb sebelum salam dengan pengantin kan ? hee ~

kak Atie ajak naik pentas. tapi bila nak naik tuu, dj dah suruh pengantin turun makan. cehh, tak merasa aku nak bergambar dengan pengantin kat pelamin tuu. kejap sgt diaorg kat pelamin. dj, dj..
yeahh, pengantin dah turun. kak Atie pula mengatakan yang dia nak balik dah. kak Fain pun sama. kononnya kitorang nak stay kat dewan tuu sampai habis majlis. tapi disebabkan takde transport yang nak hantar kitorang pulang, so terpaksa lah balik dengan family masing-masing. kak Atie pun pergi kat meja makan pengantin. bersalaman, bergambar, dan sobb sobb ngan pengantin. Kak Fain pun sama. Aku pun pergi lerr kat kakak-kakak aku tuu. bila sampai turn aku pula salam ngan pengantin  ,

"Kak Aimeiy ♥ !!!" argghh , sadesnya ! kak Aimeiy pun cakap lah "alaaa, kamu jangan sedih.. nanti kak Aimeiy lagi sedih"
setiap patah perkataan kak Aimeiy Amni ingat tahu ! eumm , sape yang tak sades, Kak Aimeiy ? heyy , mama pun tak ketinggalan nak sobb sobb sekali aww. hee , takde lah Amni segan sangat sebab mama pun dah sobb sobb sekali . Kak Atie pun sampai demam tahu. demam terkejut, hehe. dushh dushh rasa macam nak tumbuk jea kak Aimeiy tahu tak ? kenapa masa berlalu cepat sangat ? and kenapa Amni kena nangis kat depan orang ramai? malu ~ haisiuw, haha~ bukan apa, Amni takut nanti orang pikir macam nih : ish budak nih mesti baru kena marah dengan mak dia. 
haiyyo, dia tak tahu ke Amni sades? hehe. lepas beberapa minit, datang pula Ika, Ama, dengan Sakinah. tiga orang jea datang. yang lain tuu entah lerr. Faris gedik nak segan-segan. terus balik pula tuu. ish, teruknyee ! haha. Ama and Ika ajak aku teman. Ayah pula ada hal. Nasib baik Ony nak makan lagi time tuu . penyelamat kesayangan aku  ! heee ~ ehh , elok-elok habis jea Ony makan, Kimah, Tiera, and Rosma datang. hee ~ thanks sebab datang. ilapyoumuchmuch  . aku pun dah nak balik (:
sebelum balik, Ika ngan Ama suruh aku salam ngan kak Aimeiy. tapi aku rasa macam taknak jea. sades lah. aku salam dengan Cik Yati and kak Ain. akhirnyeeee, sebelum aku tinggalkan dewan tuu, aku pandang kak Aimeiy. Kak Aimeiy pun senyum , and byebye aku. aku byebye, tapi tak lama, and kalau sekali pandang macam tak ikhlas pun ada. sorry, Kak Aimeiy, ada air terjun dari mata. ouhhh )':
byebye.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kak Aimeiy, waktu Amni salam dengan Kak Aimeiy, Amni tak sempat cakap apa pun. maklumlah orang nangis mana ada time nak bercakap. asyik nak sedu-sedu jea. sebenarnya Amni nak cakap , SELAMAT PENGANTIN BARU  , semoga berbahagia. cakap kat Uda sekali aww. hehe. Kak Aimeiy cantik, Uda handsome tadi. Kak Ain awesome, Abg Fandy macam Uda mama kata tadi. so sweet ♥ , haha. sorry tak dapat stay tadi. and sebenarnya Amni nak bergambar ngan Kak Aimeiy ! wuaaa , tapi takpe lah. takde rezeki. hehe (:


and ...
jangan lupa budak-budak nakal kat sini ♥ (: hehe

p/s 1 : ontheway balik rumah ada orang call mama and tanya dah pegi ke belum kenduri. bila tanya tuu siapa ? haiisshh ! Opie. ish ketinggalan jauh pakcik sorang nih . katanya baru bangun tidur. aihh -,-'
p/s 2 : dah balik baru Ony kata "alaa, kak Aimeiy dah kahwin ngan Uda. nanti tak boleh jumpa kak Aimeiy dah.takpelah nanti Kak Aimeiy datang kedai lagi (:" ishh , geramnya. tadi kat dewan taknak cakap macm tuu n_n'
p/s 3 : Kak Aimeiy, jangan pelik kalau Amni nangis beria-ia. sedangkan Ika ngan Ama yang jarang jumpa Kak Aimeiy pun nangis , apetah lagi Amni kan ? tapi pelik gak bila tengok diorang menangis @_@'
haha


♥ lovelysweetybubblybunny ♥

thanks reading , byeee

Thursday, October 27

good luck untuk awak ^___^ dan happy birthday untuk anda :*


yeahh , sebenar benar nya aku tak tahu nak post apa kali nih . aku nak online ! tapi facebook tak boleh nak log in -,-' dia bagi aku baca benda nih 
----------------------------------------------------------------------------------------------

ish teruk lah dia orang nih . tak tahu ke aku ada kerja penting nih ? time aku online saja-saja , dia taknak pula jadi macam tuu . saja jealous kan ? aku kena buat wish nih . nasib baik ada blog buruk nih . boleh lah buat apa yang aku hajatkan (:

first ---> 


kepada siapa ? kepada seseorang tu lah . nama ? ada lah . nama dia CikCheChinta 
haha , comel kan nama dia ? so , petang nih yea ? good luck (: 
takyah lah takut , haha sampai tidur tak lena tu . kasihan anda .
♥ (': dah tukar status tu , jangan lupa Amni tahu . aww aww ! wajib ingat dua orang budak nakal nih 
---> AmniBunny <---
---> AuniBunny <---
rugi ouh kalau lupa kat kita orang . hehe . 


second --->


Happy Birthday to my Maktih . yang ke berapa eh ? haha taktahu lah tapi masih muda okey ?
maktih , Amni , Mama , Ony and Ayah wish Happy Birthday to you  (:
semoga panjang umur dan murah rezeki okeyy. semoga happy happy selalu dengan paktih , Kika and Danial  .
ngeee ~ dapat banyak hadiah , jangan lupa share dengan Amni tahu ! hehe 



p/s : sorry tak dapat tag siapa CikCheChinta and maktih okey . sebabnya mereka cantik dan sudah berpunya . takut nanti ada yang berkenan . haha :D . anyway , sayang dua dua ♥ muahh (:


♥ lovelysweetybubblybunny ♥

thanks reading , byeee

Wednesday, October 26

malas nak cerita dah -,-'


hey hey lo lo (:
yang pasal post pergi rumah Nana tu aku malas lah nak update . hehe , sebab nya aku rasa macam aku dah ketinggalan zaman gila . kawan aku yang lain semua dah cerita . tinggal aku seorang jea yang belum . hehe , so kalau nak bace juga , click disini untuk baca dari blog Mai . dia rajin update , tahu . bukan macam aku . anyway , semalam aku ada ter-tengok tv . pasal memartabatkan bahasa melayu . katanya lah kan dia orang nak ambil tindakan kepada siapa-siapa je lah yang menggunakan bahasa singkatan . wow , menarik tuu . aku suka ! seronok tengok orang kena tangkap sebab tulis guna singkatan , haha .

semalam , aku online dengan dua orang budak hot nih . hot gila ! haha , bila aku sembang dengan dia orang , rasa macam : siapa lah aku nih kan ? sobb sobb )': 
hehe , tapi aku join jugak dia orang gila . siap buat group lagi tuu . aku jadi admin tahu :D *bangga sikit . lepas tu , pagi tadi , aku buat kan nih untuk dia orang 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------



wuuu ~ style tak ? smart kan kan ? hot gilaaa ♥ 
lepas tuu , aku siap tulis lagi dekat gambar tuu :
---> hot
---> gorgeous
--->trendy
--->sweet
---> cute
---> lovely
kalau tak aku nak tambah lagi satu , tahu ?
♥ sexyy ♥
haha tapi , sebab aku rasa aku nih baik , tak jadi lah . 
hehe , sorry Alia , Mai , Adrin and Syarah (: hahah . that's all (:


♥ lovelysweetybubblybunny ♥

thanks reading , byeee

Monday, October 24

ape boleh buat , dah nasib aku macam nih -,-'

wey , bosan nye hari nih . sesaat bagaikan setahun lamanya kan kan ? maybe sebab orang tuu dah takde dengan aku kot , sebab tuu aku bosan . alahai ~ taktahu nak buat apa dah . nak tengok facebook tuu pun tak lalu dah . macam bosan jea . hmm , tadi adik ada teman kan , aku marah marah . sekarang ayah dah hantar dia pergi rumah makcik siti , aku pula menyesal . kalau ada dia kan boleh makan keropok same same \(^_^)/
okay , untuk melepaskan kebosanan , terpaksa lah aku main game zuma nih . nak baca blog pun , dah taktahu nak baca blog siapa . semua aku dah khatam (:

bosan . byeeeee (:


♥ lovelysweetybubblybunny ♥

thanks reading , byeee

technical problems delayed the story , i'm sorry

hari ini aku nak post pasal kat rumah Nana semalam . tetapi , malang nya ada masalah teknikal . aku sedang menunggu respon daripada Alia . sebabnya dia sorang jea lagi yang belum upload gambar kitorang semua . Nana dengan Echa sudah selesaikan misi mereka . Oh , wayar camera Alia hilang yang sebenarnya . sades jea bila dengar dia cakap macam itu . sekarang nih bukan tak boleh post , tapi aku perlu meneliti semua gambar sebelum di-upload . untuk kepuasan semua juga . aku taknak ada gambar yang boleh memalukan kawan aku . ecece , ayat tak boleh nak go ! haha , lagi pun harus minta permission diorang . Tapi , kalau gambar dah cantik , diorang kata tak cantik , aku kesah ape ? balun ~ haha .

 waiting for my BUNNY : AliaSuraya (: 
tengok ape aku sempat buat sementara tunggu dia , haha :D





♥ lovelysweetybubblybunny ♥

thanks reading , byeee

Saturday, October 22

♥ KaK Aimeiy ♥

Kak Aimeiy , sades tahu kalau kak aimeiy takde . hmmm , nanti sape nak teman Amni makan ? sape nak dengar cerita BUNNY nanti ? sape nak gossip gossip ngan amni lg ? kak aimeiy lah yg selalu teman amni . kalau kak aimeiy ade , mesti macam macam tajuk keluar dr mulut )': kak aimeiy , takyah lah pegi ! sades tahu .
lepas kak aimeiy takde nanti , org lain pun taknak dtg dah . Kak Atie rumah jauh , sekolah lagi lah jauh . Unie jauh sekali nak datang sbb selalu kalau dtg , sembang ngan Kak Aimeiy . Amy ? kirim salam jea lah . Opie dah cakap siap siap : 'opie taknak dtg dah lepas akak takde !' . Abg Man duduk jauh , sekali sekala jenguk tuu WAJIB tahu . Kak Ain mesti nak datang kalau Kak Aimeiy ade jea . Kak Fain jea yang tinggal skrg nih . lepas sorang , sorang pegi . hah , last nanti Amni pulak yang pegi . isk isk isk )': Kak Aimeiy , jgn lupe Amni tahu ! WAJIB ingat . lepas nih kite dah takde baju same same dah macam dulu . kak Aimeiy , dtg lah lepak ngan kitorg semua tahu (':





 ♥  SAYANG KAK AIMEIY  ♥ 


p/s : semalam waktu nangis nangis , Kak Aimeiy ade cakap ' alooloo , MANJE Kak Aimeiy'
hehe , korang adee ? takde kan kan ? hehe . TERHARU gileee ♥
okeyy , itu sahaja cerita , byeeee (:



♥ lovelysweetybubblybunny ♥

thanks reading , byeee

Friday, October 21

Nana , saya minta maaf okey ? ♥

Nana , saye taktahu lah boleh datang rumah awak atau tak . sebabnye , alah takkan awak taktahu sebab ape kan ? esok Kak Aimeiy last tahu kan ? saye sades tahu )': tapi , rumah awak pulak , aduhhh .
serba salah nya dengan puteri puteri 3 RK nih . sobb sobb ! yelahh kan aku tak selalu attend "PARTY" yang kome buat . kebetulan pulak rumah hg nih mak hg yang ajak .
Nana , aku confuse nih . dah lah alamat rumah hg pun aku dah hilang kan . ishh ishh . teruk betul kan ? hmmm , mane satu nih ? dah lah tarak transport , MAKCIK (: aku pun sangat malu utk menghadirkan diri ke rumah hg . maluu ~

# sorry yayunk , ngee ~ peace 





♥ lovelysweetybubblybunny ♥

thanks reading , byeee

Wednesday, October 19

time nih juga lah semua penyakit nak datang !

sejak balik dari kampung ahad lepas , habis suare aku tinggal kat Pahang nun jauh disane . 
waa , lepas tuu tetibe petang semalam aku batuk , and selsema . takde lah teruk sangat . fuhh , bile malam menjelma , habis semua penyakit datang . pening , batuk , sesak nafas , semua aku balun . bila dah sakit tu mula lah tak boleh nak tidur lah ape lah . rimas wooo . hidung pula dua-dua tersumbat . memang kena banyak bersabar . dan aku merupakan seorang yang anti pada ubat , tetiba boleh pergi dapur and capai ubat . waaa , dah maju aku nih . reti dah makan ubat . takyah orang suruh dah . tapi kalau suruh telan panadol , memang terima kasih jea lah . aku tak sanggup . 
alaaa , aku demam nih pun terkilan juga . mane tak nye kalau pergi sekolah , tak boleh main . pagi tadi tangan aku menggeletar . macam orang kena parkinson pun ade . hahah , biru weyy . aku dah seram sejuk dah . bila balik rumah , semput lagi . hmm , tak dapat jumpa Kak Aimeiy . dah lah minggu nih last ! hmmm , sades nye ! 
nak tengok muke beliau yang tomey tomey tuu ?
-------------------------------------------------------------------------------------------

okeyy , Kak Aimeiy bukan yang depan nih yea . harap maklum . yang depan nih Kak Atie ♥


♥ Kak Atie , Kak Aimeiy  , Kak Fain ♥

-----------------------------------------------------------------------------------------

agak nye ape lah jadi kalau Kak Aimeiy  takde kat sini ? fuhh , tak boleh nak bayangkan dah )':



♥ lovelysweetybubblybunny ♥

thanks reading , byeee

Monday, October 10

kami datang sekolah bukan untuk belajar tapi untuk main (:

hehe , tak sabar nak datang sekolah esok buat ape lagi kalau bukan main ?lepas nih datang sekolah dengan tujuan untuk bermain dan sembang sembang kosong SAHAJA . dengan kata lain , GOSIP (: haha . hari nih cuti , yeayy . maklumlah hari nih masih ade paper untuk bukan Islam . haha tapi duduk rumah pun kena kemas bilik -,-' . alahai , malas nyee .
tapi takpe , hari nih aku nak kumpul kan semua tenaga aku untuk kemas bilik . rumah pun aku nak kemas . ehehe , nak ambil hati mak aku . sebenarnye aku nak pergi rumah Kimah Latte  . aku nak tengok sumber inspirasi aku : CONAN EDOGAWA . fuhhh ~ handsome gilee .  hehe so , kene lah kemas rumah dulu .
hah , untuk pelajar 3 RK pulak , aku nak korang tengok gamba nih
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


hah , bangge kan ? sbb tuu lah aku rajin google . sbb ade muke muke kome nih lah . ecece . tapi sorry lah yea kat sape sape yang muke die kene tutup . bukan salah saye okeyy . macam Puput tuu kire bertuah lah muke die masuk dalam huruf G . kalau Kimah Choi pulak , sorry jea lah yg mampu aku kate kan . hehe . Echa pulak buat malu aku jea buat muke macam tuu . nasib baik orang lain takleh tengok gamba ni selain aku . hehe . aku faham hg Echa . haha .


♥ lovelysweetybubblybunny ♥

thanks reading , byeee

Friday, October 7

Cikgu kata : Murid Tingakatan 3 dilarang datang sekolah esok ! (:

wuu , macam tak percaya jea cikgu cakap macam tuu tahu (: hehe
tapi aku nak pergi sekolah hari nih . nak jumpa kawan !
wuaaa ! nak suruh diaorg ajar kan maths ! hmm ,,
rindu lah kat Meera , Nana , Syasya , Puput kembarku , Ummie little Froggy Loki , Maiyy , Alia , Adrin , Syarah , and ramai lagi lah . #ramai sgt lah nak kena tulis sampai 24 org letihh .
fuhh , Isnin ade lagi 2 paper . 6 Paper dah lepas . Opps , lupe lagi 3 kertas . aku hamik arab beb ! haha .
mesti lawak kan ? hahah .
hah , pape pun mama kate : lagi 2A jea lagi . 6A dah dapat dah .
hehehe *bangge gilee aku (:

ergghh , bosan . tetibe aku rindu Sakinah ngan Puput lebih lebih nih pehal ? haha .
err , alang alang aku post nih , aku nak minta maaf kat Syasya lah . hope Syasya bace :')


* to : mylittlecutestfriendSyasyaSyakirahbtRedzuan (; *

Sya , aku minta maaf nih kat hg aww aww ! 
maaf kan lah aku yea . please .
hg kawan baek aku (: 
# jujur dr hati nih (':
walaupun kite selalu gaduh , selalu main cubit cubit ,
kadang kadang sampai lebam tahu and sampai berdarah ! 
tapi , aku tetap sayang hg !
sejak bile kite kawan Syasya ? hadoi , hg nih buat aku sades jea !
hehh , taknak lah tules panjang panjang untuk hg , bikin aku jiwang jea .
pape pun Syasya , hg mmg kawan baek aku . hehe
♥ yayunk Syasya

yang lain pun kawan baek aku jugak . aku sayang jugak . tapi Syasya nih kene pujuk laen sikit okeyyhh ? faham faham jea lah makcik sorang nih , hahah (:
# conclution nye :
♥ sayesayang23putericomel3rksangatsangat ♥


♥ lovelysweetybubblybunny

thanks reading , byeee